BM elçisinden dünyaya Gazze çağrısı

BM elçisinden dünyaya Gazze çağrısı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) İyi Niyet Elçisi Filistinli ses sanatçısı Muhammed Assaf, uluslararası toplumu, "Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması için çalışmaya ve bölgenin yeniden imarını hızlandırmaya" çağırdı.

Gazze'deki UNRWA merkezi önünde basın toplantısı düzenleyen Assaf, uluslararası toplumdan Gazze Şeridi'ne İsrail'in uyguladığı ablukayı kaldırmalarını talep etti.
 
İsrail'in 51 gün devam eden saldırılarında büyük ölçüde zarar gören Gazze'ye inşaat malzemesi girişinin hızlandırılmasını isteyen Assaf, "Bağışçı devletlerden yeniden imarı için inşaat malzemelerini Gazze'ye sokmalarını umut ediyoruz. Ablukada fiili olarak kalkmalı. Uluslararası toplum işgali sona erdirmeli" dedi.
 
Assaf, "Gelecek dönemde UNRWA işbirliğiyle gençlerin yetenekleri ve yaratıcılıklarının geliştirilmesi için yeni projeler inşa edilecek" diye konuştu.
 
Yardım miktarı 5,4 milyar dolara ulaştı
 
Bu arada, Gazze'nin Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'na katılan ülkelerin taahhüt ettiği yardım miktarı 5,4 milyar dolara ulaştı.
 
Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende 12 Ekim'de Gazze'nin imarına katkıda bulunacak ülkelerin yapacağı 5,4 milyar dolarlık yardımın yarısının imar faaliyetlerine ayrılacağını kaydetmişti.
 
Filistin Kalkınma ve Yeniden Yapılandırma Ekonomik Konseyi Başkanı Muhammed Eştiye ise Gazze'nin imarı için 7,8 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.
 
İsrail'in, Gazze Şeridi'ne 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, altyapı yerle bir olmuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.