BM: Akdenizden gelen mülteci sayısı iki kat artacak

BM: Akdenizden gelen mülteci sayısı iki kat artacak

BM Mülteci Teşkilatı UNHCR, önümüzdeki yılın sonuna kadar Akdeniz üzerinden gelecek mülteci sayısının 1 milyon 400 bini bulacağını bildirdi.

BM mültecilere yardım kuruluşu UNHCR'in tahminlerine göre, 2016 yılı sonuna kadar Akdenizden Avrupa'ya geçmek isteyen mülteci sayısı 1 milyon 400 bini bulacak. Cenevre'de dün yapılan açıklamada bildirilen rakamlarla UNHCR, üye ülkelere daha fazla yardım çağrısında bulunarak 128 milyon Dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Böylece önceki yaptığı çağrıya göre bu seferki talebinde 4 kat daha fazla yardım istedi.

UNHCR sözcüsü William Spindler, Alman haber ajansı dpa'ya verdiği demeçte, son haftalardaki gelişmeleri gözönüne alarak 8 Eylül'de yaptıkları tahminleri düzelttiklerini ve taleb ettikleri yardım miktarını da yükselttiklerini söyledi.

Eylül'de yapılan tahminlerde, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gelecek olan mülteci sayısının 2015'in başından 2016'nın sonuna kadar 450 bini bulacağı ifade edilmişti. Ancak bu yılın başından şimdiye kadar Akdeniz üzerinden gelen mülteci sayısı 520 bin 957 olarak belirlendi.

UNHCR'in yeni tahminlerine göre 2015 yılı sonuna kadar Akdeniz üzerinden gelen mülteci sayısı yaklaşık 700 bini bulacak. 2016 yılı sonuna kadar bu rakamın daha da fazla olması bekleniyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.