Blackberry, Android kervanına katılıyor

Blackberry, Android kervanına katılıyor

Artık kendi ayakları üzerinde durmakta oldukça zorlanan Blackberry'nin Android'i 'koltuk değneği' olarak kullanacağı kesinlik kazandı.

Artık kendi -işletim sistemi- ayakları üzerinde durmakta oldukça zorlanan Blackberry'nin Android'i koltuk değneği olarak kullanacağı -neredeyse- kesinlik kazandı.

'Neredeyse' diyoruz çünkü doğal olarak Blackberry'den resmi olarak bir açıklama yapılmış değil. Ki muhtemelen de ilk Android Blackberry Venice çıkana dek yapılmayacak zaten.

Geçtiğimiz ay konuya ilişkin açıklamasında 'Android platformu yeterli güvenliği sunarsa biz de iştirak ederiz' şeklinde bir demeç veren BB CEO'su John Chen'in bu açıklamasını doğrular nitelikte bir hamleyi hayata geçiren BB, AndroidSecured.com ve AndroidSecured.net alan adlarını kendisine kayıt ettirdi.

Kaydedene baktığımızda karşımıza çıkan firma olan MarkMonitor'ün aslında BlackBerry Limited'e ait olması da durumu gayet net biçimde ortaya koyuyor.

Velhasıl artık geriye kalan tek detay Venice'in ne zaman satışa sunulacağı ki sızıntılara bakarsak Kasım ayını işaret ettiğini görüyoruz.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.