Biz, sükunet istiyoruz

Biz, sükunet istiyoruz

Abbas, "Filistin yönetimi, ihlalleri kabul etmeyecek" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri kabul etmeyeceklerini belirtti.
 
Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Kudüs ile Mescid-i Aksa meselesi ve son haftalarda meydana gelen olaylar içimizi acıtıyor" dedi.
 
Abbas, Mescid-i Aksa'nın olduğu gibi korunması çağrısında bulunarak, "Filistin yönetimi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri kabul etmeyecek. Daha önce de söylediğimiz gibi Aksa bizim için kutsaldır, buraya yapılan ihlalleri kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan bugün "sükunet" mesajı geldiğini belirten Abbas, konuşmasında, "Bizler de sükunetten yana ve olayların, insan gücünü aşan bir krize doğru sürüklenmesini istemiyoruz. Biz, sükunet istiyoruz" ifadesine yer verdi.
 
Netanyahu, kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, "Dini bir yangın çıkarmanın kolay ancak söndürmenin zor" olduğunu belirterek bu mesajın mümkün olduğunca açık bir şekilde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a da iletildiğini kaydetmişti.
 
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik son zamanlarda artan ihlalleri, Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinliler arasında sık sık çatışma ve gerginliklere neden oluyor. İsrail askerlerinin müdahalesine Filistinliler, genelde, taş ve molotofkokteyli atarak karşılık vermeye çalışıyor.
 
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanlar'ın ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.
 
Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.