Biz Atatürk'ün çocuklarıyız, başörtüsü bizi rahatsız ediyor

Biz Atatürk'ün çocuklarıyız, başörtüsü bizi rahatsız ediyor

Oyuncu Pınar Altuğ, 'Okullarda türban takılacak olması beni rahatsız ediyor' dedi

CNN Türk’te Enver Aysever’in sunduğu “Aykırı Sorular” programına konuk olan oyuncu Pınar Altuğ canlı yayında çok tartışılacak sözler sarf etti. Atatürk ve türban hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Pınar Altuğ “Bana göre Atatürk tartışılmaz” dedi.
 
OKULLARDA TÜRBAN TAKILMASI BENİ RAHATSIZ EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmeliğine tepki gösteren Altuğ “Bu beni rahatsız ediyor. Biz Atatürk'ün çocuklarıyız. Türban inandığın için takılıyorsa sonuna kadar saygım var. Ama eğer şekilcilik olarak takılıyorsa o zaman tepki gösteriyorum. Benim tanıdığım çok sayıda insan var. Aslında takmak istemiyor ama çevresinden gelen baskılar nedeniyle takıyor. Bir mahalle baskısı var. Çevre baskısı nedeniyle başını kapatıyor.” dedi.
 
BANA GÖRE ATATÜRK TARTIŞILAMAZ

Altuğ Atatürk ile ilgili bir soru üzerine, 'Bana göre Atatürk tartışılamaz. Ona haksızlık ediliyor ' derken şu sözleri söyledi:
"Ben 29 Ekim 'i kutlamak istiyorum. Ben Atatürk çocuğuyum. Benim çocuğumda kutlamalı. Bana göre Atatürk tartışılmaz. Başkası tartışılmaz ama ben tartışmam. Türkiye Atatürk 'ü tartışmıyor, haksızlık ediyor. Ben bu mesleği yapabiliyorsam Atatürk'ün kızı olduğum içindir.

RotaHaber