Biyometrik sistem yolsuzluğu bitirdi

Biyometrik sistem yolsuzluğu bitirdi

'Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi' beklenen başarıya ulaştı.

E. Özlem Karataş'ın haberi:

Sisteme 12 milyon 727 bin hasta avuç ve parmak damar izini kaydettirdi.

SGK'nın, özel hastanelerde usulsüzlüklerin, faturasız ve kayıt dışı hasta tedavilerinin önüne geçmek için başlattığı 'Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni vatandaş benimsedi. 1 Eylül 2013 tarihinde tüm özel hastanelerde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesine tam 12 milyon 727 bin hasta avuç ve parmak damar izini kaydettirdi. Böylece kurum özel hastanelerde, dolandırıcıların hayatta dahi olmayan vatandaşların TC kimlik numaraları ile adlarına usulsüz tedavi işlem kayıtları açarak SGK'yı yersiz harcamalara maruz bırakma dönemini sona erdirdi.

2014'TE ÜNİVERSİTEDE

SGK'nın şimdiki projesi, biyometrik kimlik doğrulama sistemini üniversite hastanelerinde de hayata geçirmek. Bu çerçevede üniversite hastaneleri de 2014 yılının Eylül ayına hayata kadar sisteme geçmiş olacak.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Hastalar özel sağlık kuruluşlarına ilk geldiklerinde avuç içi ya da damar izi sistemine kayıt edilerek anında bilgileri SGK veri tabanına yükleniyor. Hastanın biyometrik kimlik doğrulama sistemi sayesinde, sahtecilik ve usulsüzlüğün önüne geçilebileceği için sağlık hizmetleri daha güvenli, daha etkin ve daha kaliteli bir şekilde vatandaşlara sunuluyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.