Bitter çikolata strese iyi geliyor

Bitter çikolata strese iyi geliyor

​Bitter çikolatanın yararlarının diğer çikolata türlerine göre daha fazla olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Enç, cilt sağlığından kalp ve damar sağlığına birçok konuda vücuda fayda sağlayan bitter çikolatanın strese iyi geldiğini söyledi.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Diyette çikolata tabii ki yasak değil, çok sevenlere ara öğün yerine kahvenin yanına neden eşlik etmesin ? Unutmayın ne yediğiniz ile beraber tükettiğiniz miktarlar önemli Özellikle diyetteyken tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmamızı sağlayan bitter çikolata, günlük bir miktar tüketildiğinde stresi yok ediyor, kalp-damar hastalıklarını önlüyor ve cildi gençleştiriyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyan en önemli şeylerin başında geliyor antioksidanlar” dedi.

Kakao oranının yüksek olduğu bitter çikolata, sütlü çikolataya oranla 3 kat daha fazla antioksidan içerdiğini ifade eden Enç, “Günlük bir miktar bitter çikolata tüketmek, yaşlanmaya karşı korurken, kanser riskini de en aza indiriyor. Araştırmalar haftada 2-3 kez tüketilen az miktardaki siyah çikolatanın kan basıncını düşürmede de etkili olduğunu göstermektedir” açıklamasında bulundu.

“Siyah çikolata glisemik indeksi düşük olan bir besindir”

Glisemik indeksi düşük olan besinlerin kan şekerinin hızlı yükseltmeyen besinler olduğunu kaydeden Enç, “Tabii ki en bilinen etki, çikolatanın vücudumuzun endorfin hormonu salgılamasını tetiklediği ve kendimizi daha keyifli hissetmemizi sağlamasıdır. Bir çikolatada kakao ne kadar yoğun olursa faydası da o kadar fazla olur” şeklinde konuştu.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.