Bitlis’te kasaplar kesecek hayvan bulamamaktan şikayetçi

Bitlis’te kasaplar kesecek hayvan bulamamaktan şikayetçi

Bitlisli kasaplar her geçen gün pahalılaşan ot ve saman fiyatları nedeniyle Bitlis’te kesecek hayvan bulmamaktan yakınıyor.

Kesecek hayvan bulan kasaplar ise pahalı olmasından dolayı alıcı bulamamaktan şikayetçi.

Geçen yıllarda samanın kilogram fiyatının 1 lirayı bulduğu Bitlis’te bu yıl da oldukça pahalı olan saman ve ot fiyatları nedeniyle besiciler hayvan beslemekte zorlanıyor. Yem fiyatlarını pahalı bulan besiciler zarar etmeleri nedeniyle hayvan beslemekten vazgeçince ilde hayvan sayısı düştü. Besili hayvan sayısının düşmesi hem kasaplara hem de tüketiciye olumsuz olarak yansıyor. İldeki kasaplar kesecek hayvan bulamamaktan, kırmızı et alan tüketiciler ise fiyatların yüksek olmasından yakınıyor.

Bitlis’te 16 yıldır kasaplık yapan Emadin Aydın saman ve ot fiyatındaki artışın besiciyi olumsuz etkilediğini, bu nedenle kesecek hayvan bulmakta oldukça zorlandıklarını söyledi.

Kesecek hayvan sayısının çok olduğu dönemlerde kırmızı etin kilosunu 15 liradan verdiklerini, ancak kesecek hayvan sayısının düşmesi nedeniyle yaklaşık 18-20 TL’ye sattıklarını ifade eden Aydın, bölgede besiciliğin yeniden yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

Vatandaşlardan Yavuz Aysal ise et fiyatlarının pahalı olmasını eleştirerek, “Eskiden kasaba her gelişimizde en az 5-10 kilo kırmızı et alırdık. Ancak şu anda bu mümkün değil. Çünkü fiyatlar çok pahalı. Bu nedenle şimdilerde ancak 1-2 kilo et alabiliyoruz.” diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.