Bitlis'te her mevsim kayak

Bitlis'te her mevsim kayak

Türkiye'nin en çok kar yağan yeri Bitlis'te, kışın karla kaplı merkezlerde kayak yapmanın keyfini süren vatandaşlara, yaz mevsiminde de Van Gölü'nün en temiz sahillerine sahip Adilcevaz ilçesinde su kayağı yapma fırsatı sunuluyor.

Bitlis'te kayak sporuna gönül verenler kışın kar kayağı, yaz mevsiminde ise su kayağı yapma imkanı buluyor. Türkiye'nin en çok kar yağan yeri Bitlis'te, kışın karla kaplı merkezlerde kayak yapmanın keyfini süren vatandaşlara, yaz mevsiminde de Van Gölü'nün en temiz sahillerine sahip Adilcevaz ilçesinde su kayağı yapma fırsatı sunuluyor. Adilcevaz'da hayata geçirilen "SUKAY" Projesi ile gölde oluşturulan 540 metre uzunluğundaki alanda su kayağı yapan vatandaşlar, karın yağmasıyla kentteki üç farklı kayak merkezine akın ediyor. Yaz ve kış mevsimlerinde gerek yöre halkına gerekse tatilcilere farklı imkanlar sunan kent, bölgenin turizm merkezi olma noktasında da emin adımlarla ilerliyor. Vali Vekili Salih Altun, Bitlis'in her mevsim kayakçıları ağırlama imkanına sahip bir kent olduğunu belirterek, yöre halkı tarafından da benimsenen kayağın yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kentteki kayak merkezlerinin ve Bitlisli sporcuların yarışmalardan elde ettiği derecelerin kadim şehri adeta kayak merkezine dönüştürdüğünü vurgulayan Altun, denize kıyısı olmayan fakat Türkiye'nin en büyük gölünün sahilinde kurulan kentte su kayağı yapılmasının bölge ve ülke için önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti.
 
ÇÖZÜM SÜRECİNİN YANSIMALARI
 
Altun, son yıllarda hayata geçirilen projelerin çözüm sürecinin olumlu yansımaları olduğuna değinerek, bölgede sağlanan barış, kardeşlik ve huzur ortamının yatırımlarla renklendiğini, bunun da vatandaşın takdirini topladığını kaydetti. Adilcevaz'da hayata geçirilen SUKAY Projesinin 3,5 milyon liralık bir yatırım olduğunu ve çok ciddi rağbet gördüğünü anlatan Altun, konuşmasına şöyle devam etti: "Çözüm süreci, birçok alanda olduğu gibi turizmde de meyvesini veriyor. İnsanlar çok uzaklara gitmeden burada bu güzellikleri yaşama fırsatı buluyor. Herkesi Van Gölü'ne, Bitlis'e, Adilcevaz'a davet ediyoruz. Gerçekten buradan çok güzel istifade edeceklerini düşünüyoruz. Buralar görülmeye değer yerler. Van Gölü'nün güzelliklerini herkesin görmesini istiyoruz. Aynı zamanda kışın da Nemrut'taki kayak merkezimize davet ediyoruz. Bitlis ve ilçeleri, bölge illerindeki vatandaşların da ilgisini çekiyor. Biz batı illerinden de güneyden de buraya turist bekliyoruz, buna hazırız. Bugüne kadar Akdeniz ve Ege sahillerinde görmeye alışık olduğumuz su kayağı ve jetski şu anda bir iç deniz olarak adlandırabileceğimiz Van Gölü'nde de mevcut. Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek su kayağı parkı burada. Bu tür yatırımlarla Van Gölü sahili önümüzdeki yıllarda daha aktif ve güzel şekilde kullanılacaktır."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.