Bitlis'in Ankara'daki en gözde tanıtımı Bediüzzaman oldu

Bitlis'in Ankara'daki en gözde tanıtımı Bediüzzaman oldu

"Bitlis Tanıtım Günleri"nde Hizan Kaymakamlığının açtığı stand Ankaralılar tarafından ilgiyle karşılandı

İbrahim Mert'in haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Ankara Kültür Merkezinde düzenlenen "Bitlis Tanıtım Günleri"nde Hizan Kaymakamlığının açtığı stand Ankaralılar tarafından ilgiyle karşılandı.
 
Bitlis ve ilçelerini Ankara'ya taşıyan etkinlikte Bitlis'in yetiştirdiği ünlü alimleri tanıtan "Işık Şahsiyetler" bölümü de yer aldı. Özellikle Hizan Kaymakamlığı Nurs ve Bediüzzaman ana temalı stand açtı. 
 
Risale Haber'e konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, "Hizan olarak Nurs köyünü ve Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini ön plana çıkardık. Çünkü bizim ilçenin en büyük farkı bu isimler. Dünyada milyonlarca okuru olan Risale-i Nur külliyatını yazan büyük alimin bizim ilçeden çıkması büyük şans. Standımız yoğun ilgi gördü. En gözde tanıtımı, Bediüzzaman Said Nursi hazretleri için yapıyoruz. Amacımız, Üstadı güzel bir şekilde insanlara anlatmak. Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini, yaşadığı dönemde kullandığı eşyaları tanıtıyoruz. Yöresel ürünlerimiz olan, Hizan balını, cevizi ve fındığı da tanıtıyoruz" dedi.
 
Kaymakam İnci, standlarında Bediüzzaman Said Nursi'nin kullandığı eşya ve eserlerin de ziyaretçilere tanıtıldığını, bunlar arasında vatan savunmasında gösterdiği kahramanlık sebebiyle Sultan Vahdettin tarafından verilen Harp madalyası, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ilk defa basılan İşarat'ul İcaz, yeleği ve ilk yazdığı eserlerin bulunduğunu söyledi.
 
Foto Galeri için TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum