Bitlis Valisi Ustaoğlu: Kur'an'ı bilen gençliğin yetişmesine ihtiyacımız var

Bitlis Valisi Ustaoğlu: Kur'an'ı bilen gençliğin yetişmesine ihtiyacımız var

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kentte bulunan kanaat önderleri ve medrese müderrisleriyle toplantıda bir araya geldi

Polisevi'nde gerçekleştirilen ve Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda Vali Ustaoğlu, katılımcılara hitap etti. Çok güzel şartlar ve imkânlarla yapılan medreselerde öğrenci sayısının az olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Ustaoğlu, medreselerin hepsini gezeceklerini söyledi.

Eli silah tutan değil, eli kalem tutan, Kur'an'ı bilen gençlik

Ustaoğlu, "Böyle çok güzel şartlar ve imkânlarla yapılan bu medreselerimizin, gençlerimizin milli ve manevi değerleriyle yetişmesi noktasında cıvıl cıvıl olması lazım ama aldığım bilgi maalesef iç açıcı değil. Kapasitesi 300-400 civarında olan medreselerimizin bugün 40-50, taş çatlasın 100 öğrenciye hitap ediyor olması üzüntü vericidir. Demek ortada bir sıkıntı var. Eli silah tutan değil, eli kalem tutan, Kur'an'ı bilen, Allah kelamını her gün dilinden düşürmeyen bir gençliğin yetişmesine ihtiyacımız var. Allah korkusu olan bir gençlikten bu memlekete zarar gelmez. Onun için bizim bunları çocuklarımıza, gençlerimize vermemiz lazım. Her birimiz etrafımızda, mahiyetimizde, mensubu olduğunuz tüm kesimlere bu noktada yoğun bir şekilde çaba sarf ederek, buraların cıvıl cıvıl hale gelmesi lazım. Bunu sizlerden özellikle istirham ediyorum. Bu coğrafyanın kaderi özellikle sizlerin elinde. Bu coğrafyada yaşanan acıların en fazlasını siz yaşadınız." dedi.

Bediüzzaman başta olmak üzere büyük âlim ve şahsiyetlerin yetiştiği şehir

Bitlis'in, Bediüzzaman Said Nursi başta olmak üzere büyük âlim ve şahsiyetlerin yetiştiği, İslam'a bayraktarlık yapmış kadim bir kent olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bu kenti hep birlikte bu şahsiyetler ışığında geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

Bundan sonra da el birliğiyle bu süreci sürdüreceklerini belirten Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Göreve başladığımız ilk günden itibaren nasıl bir aşk ve sevda ile bu güzel diyara, bu kadim şehre hizmet etmek için başladıysak, inşallah bundan sonra da el birliğiyle bu süreci sürdüreceğiz. Gerçekten böyle kimlikli ve kişilikli bir şehir olan; altı evliyalarla, üstü medrese ve müderrislerle dolu bu kadim şehre hizmet etme noktasında kararnamem çıktığında, yüce yaratana şükrederek yola çıktık. Gönül arzu ediyor ki bu hizmetler yürürken, bu hizmet kervanı devam ederken, şehrimizin ileri gelenlerinin de bu sürecin izlerine zaman zaman dâhil olması ve burada yapmış olduğumuz hizmetlerin el birliğiyle, ortak akıl, ortak hafızayla bu şehri layık olduğu yere ulaşmasıdır."

Bitlis, huzur ve emniyet şehri olarak ön plana çıkmalı

Bitlis gibi kadim bir şehrin huzur ve emniyet şehri olarak ön plana çıkması gerektiğinin altını çizen Ustaoğlu, "Ecdadımızın Anadolu'da, bin yıl önce gelip yerleştiği bu topraklarda, yüzyıllar boyunca Anadolu'nun en ücra köşesinden Balkanlara kadar yetiştirmiş olduğu evliyalarla, müfessirlerle İslam'ın sancaktarlığını yapmış şehir, kimliği ve bu yapısıyla ön plana çıkmalı. Bu şehrin, bugün ayakta duran medreseleriyle, çok kıymetli şahsiyetleriyle anılarak, bunların önderliğinde layık olduğu yere ulaşması lazım. Burası birçok talihsizlikler ve sıkıntılar yaşamış bir şehir. Yani ülkemizin belli bölgelerinde terör belasının yarattığı sıkıntı illimizde de kendisini ciddi bir şekilde zaman zaman hissettirmiş. Hâlâ belli bölgelerimizde maalesef terör sıkıntısı baş göstermektedir. Yetiştirmiş olduğu çok kıymetli şahsiyetler, başta Bediüzzaman olmak üzere, İslam'a buradan saçmış olduğu ışıkla, ülkemizden Balkanların en ücra köşesine İslam sancaktarlığını yapmış, yetiştirmiş olduğu nesillerle memleketine, milletine bağlı kıymetli şahsiyetleri yetiştirmiş olan tarihi bir şehir. Onun için diyoruz ki bu şehre hayırlı hizmetleri yapmayı Rabbim bizlere nasip eder." şeklinde konuştu.

Bu coğrafyada bizi bir kılan, bu değerlere bağlılığımızdır

"Bizim en büyük silahımız ve gücümüz bu. Bu coğrafyada bizi bir kılan, diri kılan, iri kılan bu kardeşliğimiz, bu değerlere bağlılığımızdır." diyen Ustaoğlu, "Değerlerinden yoksun, milli, vatan değerlerinden, bayrağından, dini değerlerinden yoksun bir nesil maalesef işte hepimizin gördüğü, bildiği ya dağa çıkıyor, ya da 15 Temmuz sürecinde yaşadığımız mensubun, şizofrenin peşine takılıp, aklını kiraya vermiş ve kendi milletine, halkına silah doğrultacak hale gelebiliyor. Düşünebiliyor musunuz? Bunlar uzaydan gelen varlıklar değil. Bunlar yine bu memleketin okullarında, sokaklarında yetişmiş bu milletin insanları. Bu memlekete silah doğrultanlar yabancı bir ülkeden gelmedi." ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Vali Ustaoğlu'nun yanı sıra İl Müftüsü M. Faysal Geylani, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Nakşibendi şeyhlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, Oxin Medresesi Müderrisi Şeyh Fetullah Ayte, Geylani Medrese Müderrisi Şeyh Gıyasettin Geylani, kanaat önderleri ve âlimler katıldı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.