Bismillah hediyeleri

Bismillâh her hayrın başıdır, her şeyde hayırlar murad eden Cenab-ı Hak’ka bir intisaptır. Kesretten vahdete ulaşmak, her şeyde Allah’ın vahdet mühürlerini görmek ve Rahmetin  arşına yetişmek için bir mi’râcdır.

Bismillâh, aczini ve fakrını bilerek Kadîr-i Rahîmin dergâhına iltica etmek, onları en makbul bir şefaatçi yapmaktır.

Bismillah, acizlikten, fakirlikten, bütün korku ve endişelerden kurtulmaktır, güven duymaktır, büyük bir kuvvet elde etmektir. Bu büyük ve tükenmez kuvvetin şifresi ve anahtarı da Bismillah’tır. Ordu ve devlet namına hareket edenlerin, hiç kimseden korkmadan, başlarından büyük işler yapmaları gibi, “Bismillah” deyip Allah namına büyük işlere talip olmaktır.

Bismillâh, her bir nebatın, ağacın ve otların, ipek gibi yumuşak kök ve damarlarıyla sert taş ve toprağı delerek geçmeleri gibi, karşımıza çıkan sert engelleri delip geçebilmektir. Ağaçlar gibi yer altında dahi meyve verebilmektir. Hz. Musa’nın âsâsı gibi taştan suyunu çıkarabilmektir. Şiddetli hararetin altında yaş kalan incecik, nazenin yapraklar gibi yanmadan kalabilmektir. Hz. İbrahim’in ateş ortasındaki gül bahçesine girebilmektir.

Bismillâh, emniyet/güvenlik vesikasıdır. Bu vesikanın getirisi, ıssız, saldırılara açık, hiçbir can ve mal güvenliği olmayan yerlerde emniyetle gezebilmek, hâkimiyet sahibinden himaye ve O’nun nâmı ile hürmet görmektir.

Bismillâh, hadsiz düşmanların şerlerinden, belalarından, korkularından, dilencilikten, zelillikten ve rezillikten kurtulmaktır, hadsiz ihtiyaçlarını karşılayanı Allah’ı bilmek, gururu terk edip, selamet ve hürmete talip olmaktır.

Bismillâh, ağaçların Hazine-i Rahmet meyvelerinin tablacısı; bostanın, pek çok muhtelif leziz nimetleri pişiren Kudret mutfağının kazanı; mübarek her bir inek, deve, koyun ve keçinin Rezzak namına süt çeşmesi olmaları gibi, rahmet feyzinin kazanı ve çeşmesi olmaktır.

Bismillâh, gaflet uykusundan uyanmaktır, hakiki nimet vericiyi bulmaktır, O’nu hiçbir zaman unutmamaktır. Allah namına vermek ve Allah namına almaktır. Allah namına vermeyen gafil insanlara itibar etmemek ve onlardan almamaktır.

Bismillâh, hem zikirdir, hem fikirdir/tefekkürdür, hem şükürdür, ezelden ebede manen ve lisanen yapılan bütün hamd ve senaların nereye aktıklarını görebilmektir.

Sonuç olarak; Bismillah, hayra yöneliştir, Bir’i, Sahib’ini, huzuru, tükenmez bir bolluk ve bereketi, hadsiz bir kuvveti bulmaktır, iki dünya saadetine erişmektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.