Bisikletli 112' ekipleri göreve başladı

Bisikletli 112' ekipleri göreve başladı

Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamaya göre trafiğin yoğun olduğu dönemlerde ambulans gelene kadar vatandaşlara bisikletli 112 ekipleri müdahale edecek.

Bursa'da bisikletli 112 ekipleri hizmet vermeye başlıyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kritik noktalarda ve parklarda görev alacak bisikletli 112 acil sağlık ekiplerinin tanıtımı, Botanik Park'ta yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve 112 acil servis yetkililerinin yer aldığı etkinliğe, Bursa Acil Pedal Bisiklet Grubu temsilcileri de destek verdi.

Akan, 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde bisikletli ekiplerin kurulduğunu vurgulayarak, bisikletli ekiplerin yoğun trafik olduğu zamanlarda ambulans gelene kadar müdahalede bulunacağını belirtti.

Bisikletli ekiplerin ihtiyaç halinde şehrin yoğun trafik ve çeşitli nedenlerden dolayı ulaşımın mümkün olmayacağı zamanlarda devreye gireceğini bildiren Akan, şunları kaydetti:

"Ekiplerimizin büyük parklarımızda, gün içinde trafik yoğunluğunun en üst düzeyde olduğu kritik noktalarda görev yapmaları planlanmaktadır. Ekiplerimiz kendi alanlarında eğitimli paramedik ve acil tıp teknisyenlerinden oluşacaktır. Vakaya ulaşım süresini düşürecek, yaptığı ilk ve acil yardım müdahalesi sonrasında ihtiyaç duyulan hastalara ivedi olarak ambulans talebi yapacaklar. Hasta ya da yaralı vatandaşımız için ambulans gelene kadar hayati önem arz eden müdahaleyi profesyonel şekilde gerçekleştireceklerdir."

Öte yandan ilk yardım eğitiminden geçerek, sertifika almaya hak kazanan Bursa Acil Pedal Bisiklet Grubu'na Akan tarafından sertifikaları verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.