Bisikletle 3 ülkeyi 9 saatte turladılar

Bisikletle 3 ülkeyi 9 saatte turladılar

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyesi 9 bisikletli, ‘Tek Araç Üç Ülke Bisiklet Turu’ kapsamında 9 saat gibi bir sürede Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’ı pedal çevirerek geçti.

EDOSK üyeleri, her Pazar günü gerçekleştirdiği bisiklet turlarında bu hafta sonu, yaklaşık 10 saatte 3 ülkeyi bisikletle turladı. Pazar sabahı saat 09.00’da Mimar Sinan Heykeli önünde buluşan 9 EDOSK’lu bisikletli, Kapıkule ve Kapitan Andreevo sınır kapılarını geçtikten sonra Svilengrad’a uğradı. Bulgaristan’ı Yunanistan’a bağlayan Ormenia sınır kapısını geçerek Yunanistan’a geçen bisikletliler, daha sonra Arda Nehri boyunca pedal çevirdi. Kastanias ve Pazarkule sınır kapılarını geçip Türkiye’ye giren bisikletliler, saat 17.00 gibi turu tamamladıklarında toplam 87 kilometre pedal çevirmenin hoş yorgunluğunu yaşadı.

MİTKO’DAN BÖREK JESTİ
Ali Kanar ve Mollov Denislav’ın rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte EDOSK’lu 9 bisikletli, Bulgaristan’ın Svilengrad kasabasında güzel bir sürprizle karşılaştı. EDOSK’un sınır ötesi işbirliği yaptığı kulüplerden biri olan Colorid Bisiklet Kulübü’nün üyelerinden Mitko, EDOSK’lu bisikletlilere börek ikramında bulundu. Bu jest karşısında büyük sevinç yaşayan EDOSK’lu bisikletliler, kısa bir molanın ardından Mitko’ya teşekkür ettikten sonra Svilengrad’dan ayrıldılar.

3 ÜLKEYİ 9 SAATTE 87 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİREREK GEÇTİLER
Etkinlik rehberi Ali Kanar, 3 ülkeyi 9 saatte 87 kilometre pedal çevirerek kat ettiklerini belirtti. Edirne’nin sınır kenti olmasının avantajlarını çok iyi değerlendirdiklerini ifade eden Kanar, "EDOSK olarak daha önce de bu tür onlarca etkinliğe imza attık. Bu etkinliklere bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşıyoruz. Sabah saatlerinde biraz yağmur vardı fakat sonradan kesildi. Türkiye’den başladığımız turumuzu önce Bulgaristan’ı sonra da Yunanistan’ı geçerek tekrar Türkiye sınırlarında tamamladık. Bulgar dostumuz Mitko’nun güzel jesti bizleri çok mutlu etti. İki ülke dostluğunun güzel bir örneği oldu diyebilirim. Etkinliklerimiz, bundan sonra da yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere devam edecektir" diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.