Birleşmiş Milletler: Halep'te durum felaket

Birleşmiş Milletler: Halep'te durum felaket

Birleşmiş Milletler üst düzey yetkilisi Egeland, Suriye'nin Halep kentindeki durumu "felaket" olarak niteledi ve herşeyin kötüye gittiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) üst düzey yetkililerinden Jan Egeland, Suriye'nin Halep kentindeki durumu 'felaket' olarak nitelendirdi.
 
BBC Türkçe servisinin haberine göre; BM'nin, Suriye'ye insani yardım ulaştırmaktan sorumlu yetkilisi olan Egeland, kentteki durumun 'felaket' olduğunu ifade etti. Önümüzdeki gün ve saatlerin Halep için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getiren Egeland, Halep'te son günlerde her şeyin kötüye gittiğini vurguladı.
 
Suriye savaş uçakları gece Halep'te, muhaliflerin denetimindeki bölgede bulunan bir hastane ile çevresindeki binaları vurmuştu. Kentte düzenlenen saldırılarda son 24 saatte 50'den fazla kişi ölmüştü. 
 
Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünden doktorların da çalıştığı hastanede, aralarında çocuklar ve sağlık personelinin olduğu en az 27 kişi hayatını kaybetmişti. 
 
Suriye ordusunun, bölünmüş kent Halep'in tamamını almayı amaçlayan bir operasyona hazırlandığı bildiriliyor. Muhalifler ise Şam yönetimini ve müttefiki Rusya'yı, zaten hassas dengelere dayanan ateşkesi ihlal etmekle suçluyor.
 
Suriye ordusu, son günlerde muhaliflere yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmış, muhalifler de rejimin kontrolündeki bölgelere karşı saldırılar düzenlemişlerdi.
 
BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD ve Rusya'dan, Suriye'de duruma müdahale ederek, 27 Şubat'ta ilan edilen ateşkesin sürmesini sağmalarını istemişti.
 
Kaynak: Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.