Birinci Ergenekon davasının 119. duruşması başladı

Birinci Ergenekon davasının 119. duruşması başladı

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 119. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklardan Mehmet Fikri Karadağ ve Ergün Poyraz katılmadı. Duruşmada, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan Güler Kömürcü Öztürk de geldi.

Tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın dünkü oturumda çapraz sorgusu tamamlandığı için bugünkü duruşma, sanık ve avukatların beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Alparslan Arslan'ın, 19 Ekim Pazartesi günü yapılan duruşmada savunma yapamayacağını söylemesinin ardından çapraz sorgusuna geçilmişti. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından Danıştay baskını ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasına yönelik sorularına cevap veren Arslan, ayrıca ''Ergenekon'' davası kapsamında yargılanan başta Muzaffer Tekin olmak üzere çeşitli sanıklarla ilişkisi olup olmadığı, bu kişileri tanıyıp tanımadığına ilişkin sorularını da yanıtladı.

Arslan'a, 20 Ekim Salı günkü oturumda savcıların ardından diğer tutuklu sanıklar ve avukatlar tarafından sorular yöneltildi. Dünkü oturumda ise mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayan Arslan, 3 gün süren çapraz sorgusu boyunca toplam 16,5 saat konuştu.

Alparslan Arslan, böylece ''Ergenekon'' davası kapsamında en uzun çapraz sorgu rekorunu da kırmış oldu.

Tutuklu sanık Arslan, 3 gün boyunca bazen mikrofondan uzak durarak, bazen kafasını sağa, sola, öne ve arkaya doğru çevirerek, bazen anlamsız şeyler söyleyip bağırarak, bazen de küfür ederek konuştu.
Zaman