Birinci Avrupadan ses geldi: Biz bu değiliz!

Birinci Avrupadan ses geldi: Biz bu değiliz!

Göçmen kamplarını ateşe vermek, gemilerini limanlara yanaştırmamak, sığınmacıları mağdur etmek, fakirliğe ve sefalete göz yummak: Avrupa bu değil

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, dün Avrupa basınındaki birçok gazete tarafından yayımlanan makalesinde, göçmen sorununun ele alınış biçimini eleştirdi ve üye ülkelere birlikte hareket etme çağrısında bulundu. 

"Göçlerden bahsederken insanlardan bahsediyoruz: Sizin ve benim gibi insanlardan. Aramızdaki tek fark, onların dünyanın zengin ve istikrarlı coğrafyalarında doğmamış olmaları" ifadelerini kullanan Juncker "Göçmen kamplarını ateşe vermek, gemilerini limanlara yanaştırmamak, sığınmacıları mağdur etmek, fakirliğe ve sefalete göz yummak: Avrupa bu değil" yazdı. 

"Bu insanlar Suriye'deki savaştan, Libya'daki DAEŞ teröründen, Eritre'deki rejimden kaçıyorlar" diyen Juncker "Hiçbir devlet tek başına göç dalgasını karşılayamaz. Bizim Avrupalı bir yaklaşıma ihtiyacımız var" cümleleriyle, birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. 

BİRİNCİ AVRUPA NE DEMEK?

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Avrupa'yı değerlendirirken ikiye ayırıyor. 

Onyedinci Lem'a'da yer alan ayrımda Birinci Avrupa "İsevîlik din-i hakikîsinden aldığı feyizle hayat-ı içtimaiye-i beşeriyeye nâfi san’atları ve adalet ve hakkaniyete hizmet eden fünunları takip eden" şeklinde tanımlanırken İkinci Avrupa, "felsefe-i tabiiyenin zulmetiyle, medeniyetin seyyiâtını mehâsin zannederek beşeri sefâhete ve dalâlete sevk eden bozulmuş ikinci avrupa" şeklinde tanımlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum