Bir yerde eksiklik var

Dinimiz, inançların en son şekliyle düzenlenerek Yaratıcı tarafından bize sunulmuş. Tüm batıl inanışlardan arındırılarak son şekliyle ihsan edilmiş.

İnsanların en güzeli, kainatın O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldığı Hz. Peygambere (asm) ümmet olma şerefine nail kılınmışız. İslamiyet’in en güzel yaşandığı ve yaşatıldığı Türkiye’de yaşama şansına sahip olmuşuz.

Herkesin kafasının karıştığı ve karıştırıldığı bir asırda, inancımızı en güzel şekilde ve İsrailiyattan arınmış bir şekilde bizi anlatan Risale-i Nur eserleriyle hem hal olma görevine nail olunmuşuz.

Kaba kuvvetle çözüm arayanlara, menfaat için her türlü mihnete boyun eğenlere karıştırılmamışız.

Tüm inanan dengeli insanları kendisine dost ve kardeş bilen bir felsefeye bağlı kalan, İslami demokrasiyi yaşayan ve yaştan, Rıza-i İlahiyi kendisine rehber yapan bir anlayışı hedef edinmişiz.

Tüm problemlerin çözümünü sloganla değil, amelinde ve yaptığı eserlerde arayan, samimi, vefalı, vicdanlı kişilerle kader birliği yapmışız.

Ey dostlar!... Gelin görün ki bir yerde eksikliğimiz var… Bütün bu güzellikler ve olumlu hasletler bizde olduğu halde neden paramparçayız? Belki değiliz diyecek olanlar olacaktır ama öyle gözükmüyor. Eğer gücümüzü dağıtırsak mağlup olmak bizim kaderimiz olacaktır.

1111 ya da 4444’leri çok iyi tahlil etmeli, çok iyi anlamalı sonra da bu parçaları sentez etmeliyiz.

Herşeyi bildiğimizi sanıyoruz ama zaman bizi maalesef yalancı çıkarıyor. Nasihata da herkesin karnı tok. Kendi nefsini ıslah etme işini çok iyi anlamak gerek. Boynumuzdaki akrebi birisi alıyorsa ona binler teşekkürler… Hani un var şeker var, helva niye yok diye düşünmeli, çözüm yolları aramak gerek.

Vakit geçti demek yanlış, öyle ise siperi terk etmek yerine safları sıklaştırmak gerek.

Affetmede ve kusurları örtmede gece olmak ve sevgide güneş gibi olmak gerek.

Öyle olunca dünya kişiye hoş dar olur. Uçtan uca gül-ü gülzar olur. Üstad bizden hoşnut olur, Peygamber bize şefaatçi olur, Allah bizden razı olur.

Gelin canlar bir olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Bu dünya kimseye kalmaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum