Bir üniversitenin daha camisi açıldı

Bir üniversitenin daha camisi açıldı

“Üniversiteyle mabedin birlikteliği, din ile ilmin birlikteliğidir.”

Risale Haber-Haber Merkezi

Karabük Üniversitesi Camii dualarla ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, açılışta yaptığı konuşmada camilerin sadece namaz kılma mekânları olmadığını, aynı zamanda insanların kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini ve  kalplerini birleştirecekleri mekânlar olduğunu ifade etti.

“Üniversiteyle mabedin birlikteliği, din ile ilmin birlikteliğidir.”

Başkan Görmez, “Cami, mabet ve üniversite birbirine yakışan iki kavramdır. Tarih boyunca üniversiteler mabetlerden çıkmıştır. Üniversiteyle mabedin birlikteliği, din ile ilmin birlikteliğidir. Üniversiteyle mabedin birlikteliği, akıl ile kalbin birleşmesidir. Üniversiteyle mabedin birlikteliği, maddeyle mananın birleşmesidir. Onun için üniversite içerisinde öğrencilerimize hizmet vermek üzere böyle bir mabedin inşa edilmiş olmasından duyduğum büyük memnuniyeti hassaten ifade etmek istiyorum. Allah hayırlı, mübarek eylesin. Gençlerimizin, öğrencilerimizin, onların gönül dünyasını en güzel şekilde zenginleştiren bu mabetlerden yükselen ezan sesi ebediyete kadar semalarımızdan eksik olmasın.” dedi.

Başkan Görmez’in konuşmasının ardından dualarla caminin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da hazır bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum