Bir ülkeye daha sıçradı: İsviçre'de Müslüman karşıtlığı rekor seviyede

Bir ülkeye daha sıçradı: İsviçre'de Müslüman karşıtlığı rekor seviyede

İsviçre'deki Irkçılık ile mücadele federal komisyonu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir araştırmanın sonucunu bir seminer ile açıkladı. İslam Düşmanlığı İsviçre'ye de sıçramış durumda.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Avrupa'da Müslümanların yoğunlukta olduğu bir başka ülke olan İsviçre de Avrupa'daki İslamafobi akımına uymuş görünüyor. Bunun ispatı ise ülkenin Irkçılık ile mücadele komisyonun  Fribourg Üniversitesi'ndeki bir konferansta yaptığı açıklama.

Fribourg Üniversitesi tarafından Lucerne Üniversitesi'nde ve İsviçre İslam ve Toplum Merkezi (SZIG) din araştırmacıları tarafından düzenlenen konferansta, İsviçre'deki Müslümanların algısına ilişkin en son çalışmaların sonuçlarını tartışıldı.

Konferansta ele alınan konu ise ülkede rekor seviyede yükselen İslam düşmanlığı oldu. Hazırlanan rapora göre ülkede İslam karşıtlarının sayısı 2011'den beri iki kat artmış durumda. Bu da İsviçre Müslümanları'nın yaşamını bir hayli zorluyor.

Araştırmacılara göre bu durumun ülke Müslümanları ile bir alakası yok. Araştırmada görülen gerçeğe göre, İsviçreliler herhangi bir olay yaşamasa da dünyada yükselen İslam düşmanı akımlardan fazlasıyla etkileniyor ve bu nedenle Müslümanlara karşı kin beslemeye başlıyor.

Konferans organizatörleri, sosyal medya sitelerini Müslümanlara karşı kışkırtan ve sosyal dışlanmaya götüren "propaganda" ürününün ucuz ve kolay bir şekilde yaygınlaştırılmasına izin verdiğinden sorumlu tuttu. Organizatörlere göre bu oranlarda sosyal medyanın da payı büyük.

The Local'in haberine göre, Konferans katılımcıları ayrıca İsviçre Devleti yetkililerini bu akıma karşı makul adımlar atmak ve İslam düşmanlığının önüne geçmek için yaptığı çalışmalardan dolayı övdü.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.