Bir ülkeden vize kolaylığı

Bir ülkeden vize kolaylığı

Çanakkale Savaşları'nın 99. yılı münasebetiyle Yeni Zelanda ile Türkiye arasında ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için Yeni Zelanda Hükümeti Türk İş adamlarına ve diplomatik pasaport hamillerine 3 yıl süreli ve çok girişli vize uygulaması baş

Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, 'TOBB'den Borsamıza iletilen bir yazı ile Wellington Büyükelçiliğimiz Yeni Zelanda Hükümetinin internet sayfasında Çanakkale Savaşlarının 99. Yıl dönümü törenleri vesilesiyle ülkemize bir resmi ziyaret gerçekleştirmekte olan Yeni Zelanda Gazi işleri ve Göç Bakanı Michael Woodhouse'un Türk işadamlarına ve diplomatik pasaport hamillerine yönelik üç yıl süreli çok girişli vize uygulamasını 24.04.2014 tarihli bir açıklaması ile duyurmuştur' dedi.

Yeni Zelanda ile çok geniş tarihi ve kültürel ilişkiler olduğunu da hatırlatan Elver,' Yeni Zelanda Hükümetinin işadamlarımıza yönelik bu çabasının ticari anlamda ilimize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Konu ile ilgili olarak Yeni Zelanda ile görüşme yapmak veya ticari ilişki kurmak isteyen iş adamlarımızın Borsamız ile temas kurmaları halinde kendilerine yardımcı olacağız. Bu ülke ile yıllık ihracatımız 2013 yılı sonu itibarıyla 71.623.810 Dolar. Türkiye olarak bizler Yeni Zelanda dış ticaretinde 44. Sıradayız. Yeni Zelanda Hükümetinin bu adımının ülkelerimiz arasında ticari ve kültürel ilişkileri daha ileri seviyelere taşıyacağını umuyorum' diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.