Bir TIR dolusu 'umut' Kapıkule'yi geçemedi

Bir TIR dolusu 'umut' Kapıkule'yi geçemedi

Avrupa'ya gitme hayaliyle her türlü yolu deneyerek umut yolculuklarına çıkan Suriyeli mülteciler, bu kez de TIR dorsesinde Kapıkule'yi geçmek isterken yakalandı.

Aralarında çok sayıda çocuk ve bebeğin bulunduğu sığınmacı grup, jandarma ekipleri tarafından havasız kalarak ölmekten son anda kurtarıldı.

Edirne, ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik belirsizlik nedeniyle, başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitmeye çalışan Suriyeli sığınmacıların geçiş noktası olmaya devam ediyor. Ege Bölgesi'nde üst üste yaşanan deniz facialarının ardından sığınmacılar, kalabalık gruplar halinde karayolu ile Edirne'ye gelerek, yasa dışı yollarla Yunanistan ve Bulgaristan'a geçiş yapmaya çalışıyor.

JANDARMANIN DİKKATİ HAYAT KURTARDI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde durdurulan, 34 JA 3651 plakalı TIR dorsesi ve 34 BZ 5295 plakalı TIR çekicisi içerisinde 22'si çocuk ve bebek olmak üzere toplam 97 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Jandarma ekiplerince, dorseden indirilerek bölgeye sevk edilen minibüslere alınan sığınmacılar, tamamlanan pasaport ve kimlik kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilirken, TIR sürücüsü Sait Ç. ise adli makamlara çıkarılmak üzere gözaltına alındı. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.