Bir telefonla 3 bin kişi Kur'an öğrendi

Bir telefonla 3 bin kişi Kur'an öğrendi

Proje, mesai saatleri içinde Kur'an kurslarına gelemeyen kamu veya özel sektörde çalışanlarına...

Üç yıl önce başlatılan projesi kapsamında 600'ü il dışından, 500'ü de yurt dışından olmak üzere 3 bin kişi, hattı arayarak Kur'an-ı Kerim hizmeti aldı. Hattı arayanların yarısı da müftülüğün yönlendirdiği örgün kurslarda eğitim görerek Kur'an öğrendi.

Proje, mesai saatleri içinde Kur'an kurslarına gelemeyen kamu veya özel sektörde çalışanlarına, iş saatleri dışında veya hafta sonlarında, halk eğitim uygulamalarında olduğu gibi Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerin öğretilmesini amaçlıyor.

Yoğun ilgi gören proje kapsamında, Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenler, 332 350 6 158 nolu hattı arayarak, öğretici talep ediyor. Başvuruları değerlendiren müftülük, kişinin durumuna göre yer ve zaman belirleyerek, Kur'an öğrenimi için uygun ortam hazırlıyor. Hattın yurt dışı veya il dışından aranması durumunda ise müftülük vatandaşları en yakın Kur'an eğitim merkezine yönlendiriyor.

İl Müftüsü Ali Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında binlerce kişiye hizmet vermekten memnun olduklarını söyledi.

Projeyle daha çok kişinin Kur'an öğrenmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Akpınar, "Bizi telefonla arayanları en yakın il ya da ilçe müftülüklerimize yönlendiriyoruz. Oradan da kişi, Kur'an eğitimini hangi kurs ya da merkezde alacaksa orada eğitime başlıyor. Vatandaşlarımız hattı arayarak ya da müftülüklerimize gelerek hizmet alabiliyor." diye konuştu.

Akpınar, kendilerini arayan vatandaşları örgün kurslara davet ettiklerini dile getirerek, hat üzerinden kendilerine bugüne kadar 3 bin kişinin ulaştığını aktardı.

Genellikle mesai saatleri dışında eğitim veriliyor

Kısa sürede güzel sonuçlar elde ettiklerini aktaran Akpınar, şunları kaydetti: 

"Hat üzerinden il ve ilçe müftülüklerimize 600'ü il dışından, 500'ü de yurt dışından olmak üzere 3 bin kişi ulaştı. Bu kapsamda kurduğumuz web sitesine de bin 600 kişi Kur'an öğrenmek için başvurdu. Bu başvuruların yüzde 30'u yurt dışı ve şehir dışından geldi. Biz de arayan kardeşlerimizi örgün kurslarımıza davet ediyoruz. Bu kapsamda Hacıhasanbaşı Kur'an Kursu'nda 10 derslikte 260, Karatay İlçe Müftülüğü İkbal İlim Kültür Kur'an Kursu'muzda 4 derslikte 52 kişiye Kur'an eğitimi veriyoruz. Yine il genelindeki 48 camide 830 kişiye Kur'an eğitimi verildi. Örgün olarak Kur'an eğitimi alan bin 500 kişinin çoğu da ileri yaşlarda çeşitli meslek mensubu kardeşlerimizdir. Genellikle mesai saatleri haricinde bu kurslardan istifade etmişlerdir." AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.