Bir tek İslam'ı değiştiremediler

Bir tek İslam'ı değiştiremediler

Batılılar, geliştirdikleri meydan okumayla birlikte medeniyetleri ve toplumları aşağılık kompleksine sürüklüyorlar

Gazeteci Yusuf Kaplan, batı dünyasının, İslâm dini dışında yok edemediği ve fosilleştiremediği hiçbir şeyin kalmadığını söyledi.
 
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen "Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi" programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programda, Müslümanların içinde bulunduğu medeniyet krizinin nasıl aşılacağı konusu ile Batı dünyasının; din, medeniyet, kültür ve düşünce sistemlerinin üzerindeki olumsuz etkisi ele alındı.
 
Konuşmasında özellikle din ile medeniyeti özdeşleştirmenin ve eşitlemenin tehlikeli olduğunun altını çizen Yusuf Kaplan, İslâm toplumunun medeniyet krizini anlamlandırabilmesi ve aşabilmesi için Müslümanların zihninin berraklaştırılması ve din ile medeniyeti birbirinden ayırabilmesi gerektiğini söyledi.

BİR TEK İSLÂM’I DEĞİŞTİREMEDİLER

Son 200 yıllık süreçte sadece Batılıların 'tarih' yaptığını vurgulayan Yusuf Kaplan, “Batı’dan gelen modern meydan okuma; diğer medeniyetlerin, dinlerin, kültürlerin ve düşünce sistemlerinin temellerini yerle bir ederek ya fiilen yok etti, yok edemediklerini de fosilleştirdi” dedi. Batı dünyasının, İslâm dini dışında yok edemediği ve fosilleştiremediği hiçbir şeyin kalmadığını söyleyen Kaplan, “Önümüzde çok ciddi bir imkân var. Bu imkânın zihnimizi, ufkumuzu, dünyamızı açabilecek şekilde kavranabilmesi ve İslam’a nüfuz edebilmemiz gerekiyor. Ancak Batı’daki meydan okumanın ontolojik olarak yol açtığı felaketten ötürü şu anda İslam’a nüfuz edebilecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı.

BATI, AŞAĞILIK KOMPLEKSİNE SÜRÜKLÜYOR
 
Şu anda bütün insanlığın zihninin çağdaş hurafeler çöplüğüne dönüştüğünü söyleyen Kaplan, "Bu durum insanların kendi dünyalarıyla, kendi kavramlarıyla ve kendi ruh kökleriyle irtibatlarının kopmuş olmasından kaynaklanıyor. Batılılar, geliştirdikleri meydan okumayla birlikte medeniyetleri ve toplumları aşağılık kompleksine sürüklüyorlar. Batılılar bunları yaparken medya aracılığı ile zihinleri işgal ederek ayrıntıya kilitleme yolunu kullanıyorlar" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.