Bir tanesi bile muhteşem olur

Bir tanesi bile muhteşem olur

Hat ustalarını yeni hazırlanacak el yazması Kur'an’ın heyecanı sardı.

 115 yılda sadece 7 tane el yazması Kur'an hazırlandığını söyleyen hattatlar, zor bir görev olsa da görevi üstlenmeye hazır. Birden fazla hazırlanması düşünülen el yazması Kur'an nüshalarının her biri, bir hattatın yaklaşık 3-4 yıllık yoğun mesaisini gerektiriyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hattatlarla yaptığı toplantıya katılan Hattat Muhsin Demirel, görüşmeyi Yeni Şafak’a anlattı. Erdoğan’ın yeni hat Kur'an-ı Kerimler yazılmasına dönük irade taşımasının, tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu söyleyen Hattat Muhsin Demirel, “İslam aleminde 115 yılda sadece 7 tane el yazması Kur'an-ı Kerim basıldı. 5 tanesi Türkiye’de bir tanesi Katar’da biri de Suudi Arabistan’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir tane bile yazdırsa muhteşem olur” dedi.

HERKES HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 kişilik hattat grubunu davet ettiğini, kendisinin de bu grubun içinde yer aldığını ifade eden Demirel, “1 saat 15 dakika süren bir toplantı oldu. Orada Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı olarak hat Kur'an-ı Kerimler yazdırmak istediğini söyledi. Bizden görüş almak için davet ettiğini ifade etti. Başta Hasan Çelebi olmak üzere oraya gelen arkadaşlar fikirlerini dile getirdi. Genel olarak toplantıya katılan arkadaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a biz Kur'an-ı Kerim yazmaya hazırız’ dediler” şeklinde konuştu.

HATTATLARA TEKLİF GELMİYOR

Kur'an-ı Kerim’i yazmanın kolay olmadığını vurgulayan Demirel, “Otur yap değil. Bunu herkes yapamaz. 3-4 yıl sadece bu iş ile ilgilenilmesi zor olur. Arkadaşlar bu meslekten ekmek kazanıyorlar. Benim durumun biraz daha farklı. Ben sipariş almıyorum. Bu işi sipariş almadan yapmak kolay iş değil. Artık herkes bilgisayar Kur'an-ı Kerim'i basıyor. Bundan dolayı da hattatlara Kur'an yazma teklifi gelmiyor” dedi.

EN ÇOK İSTANBUL'DA YAZILDI

115 yıl içinde el yazması Kur'an-ı Kerim sayısının yediyi geçmediğinin altını çizen Demirel, “5 tanesi Türkiye’de. Bir tanesi Katar’da birisi de Suudi Arabistan’da. İslam aleminde yüz yıldan beri basılan, yazılan Kur'an-ı Kerimler bunlar” dedi. Hattatların Kur'an-ı Kerim yazma tecrübesinden yoksun olduğunu ifade eden Demirel, “Cumhurbaşkanı hattatların Kur'an-ı Kerim yazacağının uygun olacağını söyledi. Hatta birkaç hattatın birden fazla Kur'an-ı Kerim yazmasının daha uygun olacağını söylüyor. Bir tane bile yazılsa bile muhteşem birşey. Kaldı ki bir tane de yazdırmayacak. Dünyanın en çok yazılan Kur'an-ı Kerim'i İstanbul’da. Cumhurbaşkanı bu geleneği sürdürüyor.” diye konuştu.

Bu bir medeniyet projesi

Türkiye’ye gelen Tataristan Müftüsü ile görüşeceklerini eğer onay verirse benim yazdığım Kur'an-ı Kerim'in Tataristan’da basılacağını söyleyen Demirel, “Bu müftü de bu Kur'an-ı Kerim'in heyecanını yaşayan insan. Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrı bir heyecan taşıyor. Böyle bir arzusu, iradesi var. Bu esasında bir medeniyet projesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyecan taşıması, hattatları toplaması, bir irade ortaya koyması muhteşem bir şey. Bu kadar işinin arasında, bu kadar sıkıntının içerisinde olmasına rağmen önce vakit ayırması, bizi toplaması ve baba şefkati ile istişare etmesi muhteşem bir şey” diye konuştu.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.