Bir katlanan cep telefonuda Çin'den

Bir katlanan cep telefonuda Çin'den

Çinli telefon devinin ortaya çıkan yeni prototipi, katlanan ekranlı ceplerin son örneği olabilir.

Akıllı telefonların yükselişinin öncesinde kapaklı, katlanabilir telefonlar özellikle 2000'li yıllara damgasını vurmuştu hatırlarsanız. Son zamanlarda Samsung cephesinde Valley kod adıyla bir görünüp bir kaybolan akıllı telefon projesinde yavaş yavaş sona gelinirken şimdi bir diğer "katlanabilir" ekranlı akıllı telefon Oppo tarafında göründü.

Kısa bir süre önce Lenovo'nun Motorola için yayınladığı video, kapaklı telefonların geri döneceğine işaret etmişti. Motorola'nın ne tür bir kapaklı telefon sunacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz, fakat "katlanabilir" akıllı telefonlar önümüzdeki dönemde sıkça karşımıza çıkacak gibi duruyor; özellikle de ekranıyla birlikte katlanabilen telefonlar... Samsung'un bu konuda çalışmaları olduğunu biliyoruz, ancak bunun yanında Oppo'dan da sürpriz bir prototip atağı gelmiş durumda.

Ortaya çıkan karelere göre Oppo'nun katlanabilir akıllı telefon prototipi çalışır halde. Fotoğrafa şarj olurken yansıyan telefonun boyutu ise bir tableti andırıyor, ancak ekran boyutu ile ilgili bilgi şimdilik yok. Hatta telefonla ilgili başka bilgi de sızdırılmış değil.

Bizce Oppo'nun açıkça boyutlar üzerinde çalışması gerekiyor. Zira bu boyutta bir telefonun cepte taşınması pek de akıl karı değil gibi görünüyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde gerek Oppo gerek Samsung cephesinden ve hatta diğer teknoloji markalarından bu tür katlanabilir ekranlı telefonlar hakkında daha fazla bilgi alacağız.

 

(Chip)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.