Bir ilde daha sokak düğünleri yasaklandı!

Bir ilde daha sokak düğünleri yasaklandı!

Bingöl Valiliği, cadde ve sokaklarda düğün yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Antep'te IŞİD'in canlı bomba ile saldırı düzenlediği düğün hatırlatılarak, bu olayın milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemiz genelinde vatandaşlar tarafından açık ve kapalı alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklere yönelik tedbirler alınmasını zaruri hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Bingöl'de açık alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklerde halkın huzuru, can ve mal güvenliğine yönelik saldırıların ve milletin birlik ve beraberliğine kasteden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin önüne geçilerek üzücü olayların yaşanmaması için il idaresi kanununa dayanılarak cadde ve sokaklarda düğün yapılmasının yasaklandığı” ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Yasaklama kararına uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. Maddesi kapsamında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi hükmü uyarınca işlem yapılmasına, Yasaklama kararının uygulanmasından, kontrol ve takibinden Bingöl Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün sorumlu olmasına, yasaklamanın 19/10/2016 tarihinde yürürlüğe girmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Güvenlik tedbirlerinin alınabilmesi için kapalı mekanlarda yapılacak düğün, kına gecesi v.b. organizasyonların yetkili idareye bildiriminin yapılması hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İnternet Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.