Bir damla su peşinde

Bir damla su peşinde

Kuraklık sebebiyle suyu azalan çeşmenin başında su kuyruğuna giren yılkı atları için çözüm bulundu. Karaman'daki 600'den fazla ata her gün 1 tanker su verilmeye başlandı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Karaman Karadağ'da doğal ortamda yaşayan 600'den fazla yılkı atını da olumsuz etkiliyor. Su sıkıntısı çeken atlar, dağdaki tek su kaynağı olan çeşmenin başında su içebilmek için saatlerce bekliyor. Dağda, 600'den fazla yılkı atı da yaşıyor.
 
ÇİLELERİ YAZIN BAŞLIYOR
 
Yılkı atlarının doğal yaşamda en büyük sıkıntısı ise su. Karadağ'daki tek su kaynağı, 'Ulu Çukur' denilen krater çukurunun hemen üzerinde ne zaman yapıldığı bilinmeyen tarihi çeşme. Kış ve bahar aylarında çeşmeden gürül gürül akan su, yazla beraber iyice azalıyor, bazen de kuruyor. Yılkı atlarının çilesi de o zaman başlıyor. Onlarca at bir damla su için çeşmenin başında saatlerce bekliyor.
 
ÇALIŞMA BAŞLATILDI
 
Günde 50-60 araçlık kafilelerin yılkı atlarını görmek için geldiği Karadağ'a kalıcı olarak su gelmesi an meselesi. Atların su sıkıntısı üzerine Karaman İl Özel İdaresi bir çalışma başlattı. Her gün bir tanker suyu dağa bırakan yetkililer, soruna kalıcı çözüm bulmanın arayışı içinde. 4 ayrı projeyle yaban hayatına su getirmek dağda teknik çalışma başlatıldı.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.