'Bir Damla Bin Umut' Rekora Koşuyor

'Bir Damla Bin Umut' Rekora Koşuyor

Beşir Derneği ve Türk Kızılayı işbirliği ile düzenlenen 'Bir Damla Bin Umut' kan bağışı kampanyasında 8 hafta geride kalırken 53 bin ünite kan bağışı ile rekor kırıldı.

2013 yılında tüm Türkiye'de gerçekleşen ve 36 bin ünite kan bağışı toplanan 'Bir Damla Bin Umut' kampanyası 2014 yılında da büyüyerek devam ediyor. 2014 yılında hedeflenen kan bağışı 100 bin ünite olarak belirlendi. Türkiye'de 250 noktada katılımı gerçekleşen kampanyanın hedeflenen rakamı yıl sonuna kadar geçeceği tahmin ediliyor.
 
Toplumsal Bilinç için 'kankardesim'
 
Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın insanın kan desteğine ihtiyacı oluyor. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılansa da ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Kan bankaları birçok durumda hayat kurtarmaya devam ediyor. 18-65 yaş arası, bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan, 50 kg üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir.
 
Beşir Derneği kan bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek, ihtiyaca yönelik destek verebilmek için açtığı internet sitesinde tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. Siteye giriş yapıp üye olan kişiler hem gönüllü bağışçı olmuş oluyorlar, hem de kendileri ihtiyaç duydukları anda yardımlarına koşacak kan kardeşleri kazanmış oluyorlar. Sitenin hedefi 10 milyon "Kan Kardeş"e ulaşmak.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.