Bir bayrama daha buruk giriyorlar

Bir bayrama daha buruk giriyorlar

Türkiye'deki kamplarda misafir edilen Suriyeliler, Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta geçirecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan misafirler yaklaşık 4 yıldır kendileri için hazırlanan çadır ve konteyner kentlerde barınıyor. Tüm ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan Suriyeliler, bir bayramı daha yakınlarından ve vatanlarından ayrı geçirecekleri için üzülüyor. 
 
Kendilerine gösterilen yardım ve destekten dolayı memnun oldukları gözlenen sığınmacılar, ülkelerindeki savaşın sona ermesi için dua ediyor. Üzüntülerine rağmen bayrama hazırlanan Suriyeliler, alışverişlerini de kamplardaki marketlerden yapıyor. 
Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Halit Kaddur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan bayram öncesi kalplerinde burukluk hissettiklerini söyledi.
 
Özgür bir Suriye'de bayramı hayal ettiklerini aktaran Kaddur, "Çadır kent yönetimi bayramı en iyi şekilde geçirmemiz için çaba harcıyor. Ülkemizdeki akan kanın durması ve akrabalarımızla bayramı geçirmeyi Allah'tan temenni ediyoruz" dedi.
 
Yasin Beyazıt ise Suriye'deki zulmün bayram sevinçlerine engel olduğunu dile getirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini misafir olarak gördüğünü aktaran Beyazıt, "Bayramı içimiz acıyarak yaşıyoruz. Savaş olmasaydı bayram bizim için çok farklı olurdu. Kampta hüzün ve kederli bir şekilde bayramı bekliyoruz. Bu kederi de Türkiye sayesinde gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Luğay Husni de bayramda kendilerine sahip çıkan Akçakale halkını ziyaret edeceklerini söyledi.
 
Kilis'teki konteyner kentte barınan Büşra Kurublet ise Türkiye'ye minnettar olduklarını dile getirdi.
 
Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini anlatan Kurublet, şunları kaydetti:
''Bayramı buruk karşılıyoruz. Ne zaman ülkemize döneriz işte o zaman mutlu bir bayram geçiririz. Türk halkını çok seviyorum. Bizlere çok yardımcı oluyorlar. Bayramın yaklaşmasıyla marketlerden alışveriş yaptık. 3 çocuğum var ve onlara bayram elbisesi aldım. Konteyner kentte tahmin edemeyeceğimiz bir hizmet var. Bizi kabul eden Türk hükümetine teşekkür ederiz. Eğer bir hatamız varsa Türk halkı bizi affetsin.''
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.