Bir ayet okuyarak hatim sevabı alın!

Bir ayet okuyarak hatim sevabı alın!

Arkadaşlar, dostlar arasında Kur'an-ı Kerim hatmi yapmak güzel fakat hatim grubu olmayanlar için internette de farklı hatim imkanları var.

Hazırlayan: Abdullah Yargı
RİSALE HABER

Rahmet iklimi, bereket ayı ve bütün hasenatların kat kat karşılığının verildiği Ramazan ayı yaklaşıyor. Fazileti çok büyük olan Kur'an-ı Kerim okumak, bütün inananların Ramazan boyunca yaptığı ibadetlerden birisi. Ortak hatime katılarak Kur'an okumak ise daha da faziletli. Böylelikle müminlerin sevap defterlerine hatim sevabı da ekleniyor.

Akıllı telefonların, tabletlerin yoğun olarak kullanıldığı zamanımızda bir ayet okuyarak bile hatim sevabına erişmeniz mümkün. Ortak hatimlere katılabileceğiniz Android uygulamaları ve internet siteleri ortak hatime katılabilmeyi çok daha kolay hale getirebilmektedir. 

Bu uygulamalar bazen bir ayet, bazen bir sure; dilerseniz sayfa yada cüz şeklinde hatime ortak olma imkanı sağlıyor. Bir çok uygulamada ise şu uyarı mevcut: "Lütfen hatim programlarımıza katılırken, Kur'an-ı Kerim okuma adabına uygun hareket edelim."

İşte onlardan bazıları...

Android Kuran-ı Kerim Hatim Uygulamaları

Kuran

Hayrat Teknoloji'nin tasarladığı Android programı 100 binden fazla indirildi. Ortak hatime katılmak için Android telefonunuza ya da tabletinize indirip hemen katılabilirsiniz.

Hatim Paylaşımı

Android mağazada bulabileceğiniz "Hatim Paylaşımı" programını kullanabilirsiniz.

Kur'an-ı Kerim Ortak Hatmi

Tunasoft'un hazırladığı Kur'an-ı Kerim Ortak Hatmi programıyla tek bir ayet okuyarak hatime katılabilirsiniz.

Kuran-ı Kerim Hatim İnternet Siteleri

Arnavutluk Bedir Üniversitesi İlahiyat Bölümü öğrencileri internet üzerinden bir ayet okuyarak hatime katılma imkanı veren bir uygulama geliştirdiler.

Bedir Üniversitesi İlahiyat Bölümü öğrencilerinin kurduğu 1ayet1hatim. com sitesine girip bir ayet okuduğunuzda ortak hatime katılabiliyorsunuz. Dolayısıyla bir ayet okuyarak hatim sevabı almanız mümkün hale geliyor.

Hatime katılabilmeniz için siteye girdikten sonra gösterilen ayeti mutlaka okuyup, "Okudum" düğmesine tıklamanız gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.