Bir ayda temel Osmanlıca öğretiyorlar

Bir ayda temel Osmanlıca öğretiyorlar

Milli Eğitim Şurası'nda "Osmanlı Türkçesi"nin liselerde zorunlu ders olmasına yönelik tavsiye kararı alınmasının ardından Mersin Gençlik Merkezi'nde açılan kursta bir ayda temel Osmanlıca öğretiliyor.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 7-29 yaş grubuna ücretsiz kurs veren Mersin Gençlik Merkezi'nde açılan Osmanlıca kursuna 20 kişi katılıyor.

Merkez müdür vekili Süleyman Aktepe, AA muhabirine, başta İngilizce olmak üzere bağlama, gitar, Osmanlıca, işaret dili, matematik, tiyatro ve drama konularında kurs verdiklerini söyledi.

Kursiyerlere yönelik farklı etkinlik düzenlediklerini de anlatan Aktepe, "Burada dershane gibi çalışmıyoruz. Kursları, gençlere ulaşmak ve onlarla faaliyetlerde bulunmak için kullanıyoruz. Bu şekilde gençleri doğru yöne kanalize etmek, onlarla çeşitli faaliyetlerde bulunmak istiyoruz" dedi.

Osmanlıca kursuna 20 öğrenciyle başladıklarını anlatan Aktepe, derslere özellikle üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiğini kaydetti.

Osmanlıca öğrenmeyi desteklediklerine dikkati çeken Aktepe, şöyle konuştu:

"Kursa katılanlara bir ayda temel Osmanlıcayı öğretiyoruz. Bu, akademik seviyede değil. Osmanlıcayı öğrenmek için Farsça ve Arapça'ya da ihtiyaç var ancak biz, metinlerin Osmanlıcaya çevrilmesini veya Osmanlıca metnin okunmasını öğretiyoruz. Kurslarımıza üniversite öğrencileri daha çok ilgi gösteriyor. Diğer gençlere de Osmanlıcanın ihtiyaç olduğunu anlatırsak onların da kurslarımıza ilgi göstereceğini düşünüyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.