Binlerce Müslüman Amerika Diyanet Merkezinde buluştu

Binlerce Müslüman Amerika Diyanet Merkezinde buluştu

ABD'de başkent Washington DC ve çevre eyaletlerde yaşayan binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazı için Amerika Diyanet Merkezinde bir araya geldi.

ABD'nin başkenti Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) buluşan binlerce Müslüman, merkez bünyesindeki camide tekbirler ve dualar eşliğinde Kurban Bayramı namazını kıldı.

Caminin içi ve avlusu tamamen dolarken çok sayıda kişi de cami dışında namazlarını eda etti.

Namazın ardından kurbanın önemi ve Müslümanlar arasındaki dayanışmanın vurgulandığı İngilizce ve Türkçe hutbeyi dinleyen Müslümanlar, daha sonra bayramlaştı ve DCA tarafından merkezin bahçesinde organize edilen kahvaltıya katıldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl geçen yıldan daha fazla cemaatin bayram namazı için merkeze geldiğini belirterek, "Son dönemde ülkemizde yaşanan olayların ardından Türkiye’ye destek verme niyetinin, bugünkü kalabalıkta etkili olduğuna inanıyorum." dedi.

Amerikalı Müslümanların Türkiye’ye manevi desteği

DCA Başkanı ve Washington Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak ise caminin avlusu dahil tüm bölümlerinin tamamen dolduğu bayram namazında gönül coğrafyasından her köşesinden Müslümanların bir araya geldiğini vurguladı.

"Bayramın huzur veren ruhunu diğer Müslüman kardeşlerimizle birlikte burada yaşıyoruz." diyen Çolak, bayram namazında külliyenin her yerinin dolduğunu hatırlatarak bunun, diğer Müslümanların Türkiye’ye manevi desteği olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır ibadete açık olan ve resmi açılışı 2 Nisan 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan DCA, kısa süre içinde hem bölgede yaşayan Türkler hem de farklı milletlere mensup Amerikalı Müslümanlar tarafından bir "cazibe merkezi" olarak görülüyor.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.