Binlerce mülteci risk altında

Binlerce mülteci risk altında

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'ın batısındaki kamplarda yaşayan, çoğunluğunu Rohingya Müslümanlarının oluşturduğu binlerce mültecinin ciddi hastalık riski altında olduğu uyarısında bulundu.

BM bülteninde, hastalık tehlikesinin bölgeye yapılan uluslararası yardımlara bir ay süreyle ara verilmesi nedeniyle arttığına işaret edilerek, muson yağmurlarının da başlamasıyla 23 binden fazla kişinin temiz sudan mahrum olduğu ve yardım kurumlarının günlük yardımına ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Binlerce kişi temiz sudan mahrum

Yardımların askıya alınmasının tuvaletlerin ve su dağıtım ünitelerinin bakımsız kalmasına, bunun da kirli sudan kaynaklanan hastalıklara neden olduğu vurgulanan bültende, kampta kalanlara aşı yapılamamasının hastalık riskini daha da artırdığına işaret edildi.

Yardım görevlilerine saldırdılar

Mart sonunda radikal Budist gruplar Arakan eyaletinin merkezi Sittwe'deki yardım ofislerine ve gıda depolarına saldırı düzenlemiş, 300 kadar yardım görevlisi bu yüzden bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Arakan'daki çalışmalarına 24 Nisan itibariyle yeniden başlayan bazı yardım kuruluşları da radikal grupların tepkisinden endişe duyan yerel toprak sahiplerinin desteğini alamıyor ve bu nedenle bazı zorluklarla karşılaşıyor.

Myanmar hükümetince Bangladeş'ten gelen göçmenler olarak görülen Rohingya Müslümanları, 1982'de kabul edilen yasa ile vatandaşlık haklarını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen yaklaşık 1 milyon 300 bin Rohingya Müslümanı, ülkenin batısındaki Arakan eyaletinin başkenti Sittwe yakınlarındaki derme çatma kamplarda yaşıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.