Binlerce kişi Hz. Muhammed (sas) için buluştu

Binlerce kişi Hz. Muhammed (sas) için buluştu

Balıkesir İl Müftülüğü'nün, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)'in dünyayı teşriflerinin bin 441. doğum yıldönümünü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe büyük ilgi gösterildi

Balıkesir İl Müftülüğü'nün, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV)'in dünyayı teşriflerinin bin 441. doğum yıldönümünü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 3 bin 500 vatandaşın katıldığı etkinlikte bazıları salon dışında kaldı.

Balıkesir'de de 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamında program tertip edildi. Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi'ndeki programa Balıkesir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, İl Müftüsü Turgut Açari, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, BBP İl Başkanı Zekai Çakır ve diğer vatandaşlar katıldı. Zağnos Paşa Camisi Müezzini Nafiz Duman'ın Kur'ân okumasından sonra yine Duman ve Bahtinur Çakar tarafından Kutlu Doğum salâsı okundu. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Hamza Uyanık'ın, Arif Nihat Asya tarafından yazılan nât-ı şerîfi okuması salondakileri duygulandırdı. Kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Açari, "Nebiler Nebisi Sevgili Peygamberimiz Efendimiz (SAV)'i bir daha anlamak, andıkça anlamaya çalışmak ve özlemek için buluştuk. O Nebi bizim için geldi, bizler için yaşadı. 'Ümmetim' diye diye ömrünü tamamladı ve son nefesini verdi. Kıyamet günü de 'Ümmetim' diyerek kalkacak. Her şeyini feda etti. Bu konuda iki soruyu kendimize soralım istiyorum. Biz onun için ne yaptık? O bir fırsat olsa da evimize gelse, 'Buyur ya Rasulullah' demeye hazır mıyız? İşte bu hususta kendimizi muhasebe etmeliyiz." dedi.

Program, Prof. Dr. Ay'ın, "Peygamberimiz ve İslâm Kardeşliği" isimli konferansıyla devam etti. Ardından Kutlu Doğum Haftası sebebiyle il genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen "Hz. Peygamber" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Ayrıca din görevlileri arasında düzenlenen 40 hadis ezberleme ve "Hz. Peygamber" konulu hutbe yazma yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

haberaktüel