Binlerce Gazzeli UNRWA'ya ait okullara sığındı

Binlerce Gazzeli UNRWA'ya ait okullara sığındı

İsrail'in evlerini bombalamakla tehdit ettiği binlerce Gazzelinin, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna ait okullara sığındığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail uçaklarından, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesindeki halka evlerini terk etmeleri yönünde bildiri atıldı. 
 
Bildiride, "Beyt Lahiya halkı! İsrail ordusu, roketlerin atıldığı El-Atatıra'dan Es-Salatın Caddesi'ne ve Cebaliya kampının batı ve kuzey kesimlerindeki terörist unsurları havadan vuracaktır. Can güvenliğiniz için evlerinizi terk edip Cebaliya'nın güneyine gitmeniz gerekmektedir. Bu kısa süreli bir operasyondur. Evlerinizi terk etmemeniz durumunda canınızı tehlikeye atmış olacaksınız" ifadeleri yer aldı.
 
Evlerinin bombalanacağı korkusu yaşayan binlerce Gazzeli, aileleriyle BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) okullarına sığındı.
 
Evini terk edenlerden Muna Zayid, İsrail ordusunun, evlerini acilen terk etmelerini istediğini belirterek "İsrail, Gazze'ye kara operasyonu düzenlemek için bizi tehcir ediyor" dedi.
 
Bir diğer Gazzeli Safiyye Tafiş ise "İsrail evimizi başımıza yıkmadan önce kaçtık. Ancak sığındığımız okullarda ne elektrik, ne su ne de çocuklar için yiyecek var" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.