Binlerce çalışanı çok sevindirecek haber

Binlerce çalışanı çok sevindirecek haber

Bakanlığın, "Ya çalışanlarınıza fazla mesailerini ödersiniz ya da ceza keseriz" seçeneği karşısında endişeye kapılan büyük şirketler geriye dönük ödemedikleri mesai ücretlerini ödemeye başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin kestiği 1 milyar liraya yakın fazla mesai cezasını haksız ve fazla bulan bankalar cezada indirim için Türkiye Bankalar Birliği (TBB) nezdinde Ankara'da lobi çalışmalarını son gaz sürdürürken, iş müfettişlerinin banka dışı büyük şirketlere de fazla mesai cezası kestiği öğrenildi.

Habertürk'ün haberine göre; Müfettişlerin "Ya çalışanlarınıza fazla mesailerini ödersiniz ya da ceza keseriz" seçeneği sunduğu büyük şirketlerin bazılarının geçen ay itibarıyla çalışanlarının hesaplarına fazla mesailerini yatırmaya başladığı öğrenildi.

25 BİN TL YATIRAN ŞİRKET VAR

Büyük bir şirketin, çalışan başına 25 bin TL fazla mesai yatırdığı gelen bilgiler arasında. TBB ile Çalışma Bakanlığı arasındaki fazla mesai pazarlığının 31 Ocak'a kadar süreceği belirtilirken, bazı küçük ve orta ölçekli bankaların bu süreyi beklemeden çalışanlara ödemeleri yapacağı belirtiliyor.

Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda çok sayıda bankaya fazla mesaiye bıraktıkları personel için yaklaşık 1 milyar liralık ödeme yükümlülüğü getirmişti. Aralarında devlet bankalarının da bulunduğu çok sayıda bankanın cezası tebliğ edilmiş, fazla mesailerin 31 Ocak'a kadar çalışanların hesabına yatırılması istenmişti.

GENEL MÜDÜR MÜFETTİŞLERİ KOVMUŞ

İş müfettişlerinin 6 ayı aşkın bir süredir bankalarda fazla mesai incelemesi yaptığı belirtilirken, edinilen bilgilere göre teftiş sırasında bazı bankalarda iş müfettişleri ile banka yöneticileri arasında gergin dakikalar da yaşandı. Kulislerde konuşulanlara göre, orta ölçekli bir bankada iş müfettişleri yaptıkları incelemeler sonucunda oldukça yüksek fazla mesai tutarı belirledi. Banka yönetimine söz konusu tutarı tebliğ eden müfettişleri, cezayı çok yüksek bulan bankanın genel müdürünün çok sinirlenip bankadan kovduğu belirtiliyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum