Binlerce ağaç diken Gazzelilerden işgalci İsrail'e: Geri döneceğiz!

Binlerce ağaç diken Gazzelilerden işgalci İsrail'e: Geri döneceğiz!

Gazzeliler dönüş hakkı konusunda ısrarcı olduklarını göstermek ve İsrail ablukasını protesto etmek için sınır boyuna fidan dikti.

Gazzeliler dönüş hakkı konusunda ısrarcı olduklarını göstermek ve İsrail ablukasını protesto etmek için sınır boyuna yaklaşık bin fidan dikti.

Ulusal ve İslami Güçler'in Filistin Tarım Bakanlığı'yla koordine halinde Gazze'nin kuzey ve güneyinde düzenlediği etkinlik kapsamında, Filistin bayrakları da taşındı.

Filistin Ulusal Girişim Partisi yöneticilerinden Nebil Diyab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu etkinlikle Filistin halkının 1948'de çıkarıldığı topraklara dönüş hakkından vazgeçmediği mesajı vermek istiyoruz." dedi.

İsrail hükümetine de "Büyüklerimiz öldüyse küçüklerimiz unutmayacak" mesajı vermek istediklerini belirten Diyab, fidanları dikerek ABD yönetimine seslendiklerini başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulmadıkça ve mültecilerin dönüş hakkı güvence altına alınmadıkça hiçbir çözümü kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Filistinliler 15 Mayıs Nekbe'nin (Büyük Felaket) yıl dönümünün yaklaşması nedeniyle çeşitli etkinliklere hazırlanıyor.

İsrail'in 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs Filistinliler tarafından Nekbe olarak anılıyor.

Nekbe'den dolayı halihazırda Filistinlilerin yüzde 80'i dünyanın farklı yerlerinde mülteci durumunda yaşıyor. Dünya geneline dağılmış Filistinliler, topraklarından zorla çıkarıldıkları günü düzenledikleri çeşitli etkinliklerle gündemde tutuyor. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.