Binden fazla kişi saldırılardan sonra psikolojik destek aldı

Binden fazla kişi saldırılardan sonra psikolojik destek aldı

"Fransa Adalet Bakanı Taubira, Paris'teki terör saldırıları nedeniyle, binden fazla kişinin saldırılardan sonra psikolojik destek aldığını söyledi.

Paris'te 13 Kasım 2015'te terör örgütü DAİŞ'in üstlendiği ve 130 kişinin öldüğü saldırılarda yaralanan 351 kişiden 41'inin hala hastanelerde tedavi gördüğü bildirildi.

Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, biri yoğun bakımda olmak üzere saldırılarda yaralanan 41 kişinin hastanede tedavisine devam edildiğini kaydetti. Taubira, "Saldırılardan doğrudan ve dolaylı etkilenen binden fazla kişi saldırılardan sonra psikolojik destek aldı" dedi.
 
Taubira, saldırılar nedeniyle 50 çocuğun anne ya da babasını kaybettiğini, üç çocuğun doğmadan öldüğünü aktardı.
 
Saldırıların kurbanlarına yardım için 15 milyon avro dağıtıldığını belirten Taubira, bir milyon dolar civarındaki cenaze masraflarının da karşılandığını dile getirdi.
 
Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te terör örgütü DAİŞ'in üstlendiği saldırılarda 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı.
 
Saldırıların ardından olağanüstü hal ilan edilmiş, daha sonra olağanüstü halin üç aya kadar uzatılmasını öngören bir yasa değişikliği yapılmıştı.
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olağanüstü halin 6 aya kadar uzatılmasını öngören bir anayasa değişikliği yapılması için görüşmeler yapıyor.
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.