Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği Konferansı

Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği Konferansı

Kırklareli'nde "Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği" konferansı verildi.TMMOB Kırklareli Koordinasyon Kurulu İl Temsilcisi Erol Özkan, Kırklareli Halk Kütüphanesi'nde...

Kırklareli'nde "Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Verimliliği" konferansı verildi.
 
TMMOB Kırklareli Koordinasyon Kurulu İl Temsilcisi Erol Özkan, Kırklareli Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, enerji ve ekonomik tasarruf için mutlaka binalara ısı yalıtımı yapılması gerektiğini söyledi.
 
Isı yalıtımının yüzde 70 enerji tasarrufu sağladığını ifade eden Özkan, yapılan ısı yalıtımı ekonomik olarak kısa sürede amorti ettiğini belirtti.
 
Binalarda özellikle dış cephede ısı yalıtımı yapılmasının daha çok enerji tasarrufu sağladığını anlatan Özkan, "Isı sıcaktan soğuğa doğru akan bir yapıdadır. Kışın evlerimizin iç hacimlerini ısıtmaya çalışırız. Dışarısı soğuk olduğundan yaktığımız yakıt ve enerjinin büyük bölümünü dışarı sarf etmiş olur ve enerjiyi verimli bir şekilde kullanmamış oluruz. Yazında binamızı soğutmaya çalışırız. Burada da dışarıdaki sıcak iç mekana girmeye çalışacaktır. Bu durumda da klimaları daha çok çalıştıracak ve yine enerjiyi verimli kullanmamış olacağız. Bu şekilde büyük bir enerji sarfiyatı olur. Mutlaka binalara ısı yalıtımı yapılmalıdır" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra bir boya ve ısı yalıtımı firması Pazar Geliştirme Uzmanı Semih Doğru, ısı yalıtımı hakkında bilgiler verdi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.