BİMER şikayeti nasıl yapılır? 2018 BİMER Şikayet Hattı

BİMER şikayeti nasıl yapılır? 2018 BİMER Şikayet Hattı

Başbakanlık bünyesinde kurulmuş olan ve vatandaşların her türlü şikayet, dilek ve önerisi için kullanılan BİMER hattı kurulduğu günden beri aktif olarak kullanılıyor. Peki BİMER Şikayet nasıl yapılır? 2018 BİMER şikayeti yapma işlemleri ve hattı

Başbakanlık İletişim Merkezi, kısa adı ile BİMER, vatandaşların her türlü sorun, şikayet ve istekleri için kurulmuş olan hattır. BİMER şikayet, kurulduğu günden beri aktif olarak vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Milyonlarca kişi BİMER sayesinde sorunlarını çözebiliyor.

BİMER Şikayeti nasıl yapılır? sorusu, vatandaşların devlet işleri sırasında yaşadığı sorunları kolaylıkla dile getirebilmesi için sıkça soruluyor. BİMER şikayet hattı, devlet ile vatandaşın seçim dönemleri dışında da iletişim kurabilmesine yarıyor.

BİMER'e Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olma özelliğine sahip olan herkes başvurabiliyor. 2018 BİMER Şikayet Hattı da her yıl olduğu gibi vatandaşların başucu hatlarından biri oluyor.

BİMER Başvurusu nasıl yapılır?

BİMER'e başvurabilmek için iki ayrı yol bulunuyor. Bunlardan biri doğrudan BİMER'e bağlanan hat olan ALO 150 olarak karşımıza çıkıyor. Araması ücretli olan bu hat, sabit telefonları arama gibi ücretlendirilir.

BİMER'e bir diğer şikayet yolu ise internet üzerinden başvuru olarak karşımıza çıkıyor. BİMER'e başvurmak için https://www.bimer.gov.tr/ adresine gitmeniz yeterli olacaktır. Bu site üzerinden de BİMER Başvurusu için T.C. Kimlik Numarası, ad-soyad, anne kızlık soyadı ve cep telefonunun doğru yazılması gerekmektedir.

BİMER Başvuruları 15 gün içinde sonuçlandırılır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum