Bilinmeyen numaralar tarih oluyor

Bilinmeyen numaralar tarih oluyor

Google, spam numara ve bilinmeyen numara dönemini tarihe karıştıracak güncelleme getiriyor. Yeni güncelleme ile bu numaralar artık görünür olacak ve spam aramalar için engelleme imkanı sunulacak.

Günümüzde telefon sahipleri her gün bilinmeyen ve spam numaralar tarafından rahatsız ediliyor. Hemen herkesin yaşadığı bu durum, çoğu zaman can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor. Ayrıca mesele sadece rahatsız edilmek de değil… Spam numara üzerinden birçok insan kandırılıyor ve dolandırılıyor.

Bildiğimiz üzere 2013 yılında gelen Android'in KitKat sürümünde, kurumsal firmalar için bir uygulama getirilmişti. Bu uygulama, bilinmeyen numaraların kime ait olduğunu gösteriyordu. İşte Google bu güncellemeyi yaymayı planlıyor.

Bu uygulamayla birlikte bilinmeyen numaralar kullanıcılara gösterilecek ve her geçen gün artış gösteren spam aramalar da engellenebilecek.
 



Diğer taraftan, bu güncelleme ilk olarak Android One ve Nexus telefonlara verilecek. Google bu açıdan da oldukça tepki çekti. Zira Android One ve Nexus platformu kullanmayan milyonlarca Android kullanıcısı var.

Sonuç olarak bu güncelleme Android cihaz sahiplerine kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. Böylelikle Android'liler için bilinmeyen numara kalmayacak ve kullanıcıları rahatsız eden spam aramalar da engellenebilecek.

Hatırladığımız üzere geçtiğimiz ay Apple'ın düzenlediği WWDC konferansında iOS 10'da da buna benzer bir özellik olacağı açıklanmıştı. Bu açıdan düşündüğümüzde Google'ın, bu güncellemeyi tüm Android kullanıcıları için en kısa sürede yayınlayacağını söyleyebiliriz.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.