Bilinçsiz kurban kesimi yüzünden deriler tahrip oluyor

Bilinçsiz kurban kesimi yüzünden deriler tahrip oluyor

Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, Kurban Bayramı öncesinde yaptıkları uyarılara rağmen vatandaşların bilinçsiz kesimler ve yüzümler sırasında bıçak hatalarından dolayı derileri tahrip ettiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Bilinçsizce yapılan kurban kesimlerinin milli ekonomiye darbe vurduğunu dile getiren Memişler, “Hatalı kesimlerden dolayı oluşan kayıpların önlenmesi için ilgili kurumların ortak bir çalışma yapması gereklidir. Bu kapsamda Kurban Bayramı öncesinde kesim yapacak kasaplar kesim ve yüzmenin nasıl yapılacağı ve derinin nasıl muhafaza edileceği eğitilmelidir. Kurban Komisyonları tarafından belirlenen alanlarda yapılacak kesimler öncesinde bilgi notları bırakılmalıdır.” dedi. 

Deri toplama faaliyetlerine de değinen Memişler “Geçen yıl 2 bin 317 adet küçükbaş, 2 bin 220 kilogram kurban derisi toplamıştık. Bu yıl ki hedefimiz yüzde 30 daha fazla deri toplamaktır. Deri toplama faaliyetleri 38 personel ve 12 araç ile devam ediyor. Derilerin muhafaza edilmesi içinde kurum olarak 4,5 ton tuz aldık." şeklinde bilgi verdi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.