Bilinçsiz diyet bu organa ciddi zarar veriyor

Bilinçsiz diyet bu organa ciddi zarar veriyor

Kişinin bütün metabolik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra diyet listesi hazırlanması gerektiği, bilinçsiz uygulanan diyet böbrek ve idrar yolları taşlarına yol açabiliyor.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Ceylan, yaptığı açıklamada, kişinin vücuduna göre diyet yapması gerektiği uyarısında bulundu. Kişinin bütün metabolik değerlendirmeleri yapıldıktan sonra diyet listesi hazırlanması gerektiğini vurgulayan Ceylan, aksi durumda ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğini belirtti.
 
"Bunu önlemek ve tedavi edebilmek için laboratuvar çalışmasının yapılması, çıkan sonuçlara göre diyet listesinin hazırlanması gerekmektedir" diyen Ceylan, bilinçsiz yapılan ve yanlış hazırlanan diyetin böbrek ve idrar yolları taşlarına yol açabileceğini anlattı.
 
Böbrek yetmezliğine neden olabilir
 
Ceylan, böbrek ve idrar yolları taşlarının ciddi ağrılarla birlikte insan sağlığını olumsuz etkilediğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Bu taşlar atılmaz, böbrekte kalırsa büyüyerek böbreğe ciddi zararlar verebilir, hatta böbrek yetmezliğine kadar yol açabilir. Laboratuvar sonuçlarına göre bazı hasta gruplarının sadece limonatayla tedavi edilebilmesi bile mümkündür. Bunlar laboratuvar sonuçlarına göre belirlenir ve o hasta grubunda yer alan kişilere bu tedavi uygulanır."
 
Ceylan, böbrek ve idrar yolu taşlarının önlenebilir hastalık grubunda bulunduğunu, erken teşhis ve tedavinin sorunun çözümünde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.