Bilim insanları: Youtube çocukların eğitimine katkı sağlamıyor

Bilim insanları: Youtube çocukların eğitimine katkı sağlamıyor

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube’un çocuk eğitimi üzerine etkisini araştıran bilim insanları, genel kanının aksine Youtube’un çocukları eğitmediğini belirtti.

Her anne-babanın kurtuluş reçetesi haline gelen Youtube, bebeklere yemek yedirmek hatta onları uyutmak için kullanılıyor. Çocuklarına yeni şeyler öğretmek için Youtube’u kullanan ailelere ise kötü haber bilim insanlarından geldi.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube’un çocuk eğitimi üzerindeki etkilerinin gözlemlendiği araştırmada, video paylaşım sitesinin çocukları eğitmediği ortaya çıktı.

Araştırma, 6 aylık 55 bebek üzerinde yapıldı. Bebeklere 24 aylık oluncaya kadar Youtube’daki eğlenceli ve eğitici videolar izletilirken, öğrenme düzeyleri gözlemlendi.

Harf öğrenme ve videoda gösterilen cisimleri tanıma yetenekleri gelişmeyen bebeklerin videolar aracılığıyla sadece eğlendiği tespit edildi.

Ebeveynlerin bebeklerin öğrenme sürecinde sadece Youtube ve diğer dijital araçlara bağlı kalmaması gerektiğini belirten araştırmacılar, aile fertlerinin eğitim sürecine dahil olması gerektiğini ifade etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.