Bilim insanları beynin çalışmasını yanlış yorumlamış

Bilim insanları beynin çalışmasını yanlış yorumlamış

"Bilim insanları bunca zamandır beynin çalışmasını yanlış yorumladı." Bu iddialı açıklama Londra Üniversitesi araştırmacılarından Dr. Tamar Makin'e ait

Sinir sistemiyle ilgili son bulgular, insan beyninin değişik bölgelerinin, sanılandan farklı fonksiyonları yerine getirdiğini ortaya koydu. İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçları, beyin kontrollü protezler için devrim niteliği taşıyor.

"Bilim insanları bunca zamandır beynin çalışmasını yanlış yorumladı." Bu iddialı açıklama Londra Üniversitesi araştırmacılarından Dr. Tamar Makin'e ait. Makin'in üyesi olduğu uluslararası ekip, doğuştan bir eli bulunmayan deneklerin beynini inceledi.

Araştırmacılar günlük işleri yaparken beynin, eksik olan el ile bağlantılı bölgelerinin de son derece aktif olduğunu gördü.

Deneyde sadece diğer elin kullanıldığı durumlarda da bu beyin bölgelerinin aktif olduğunu gören araştırmacılar ders kitaplarının yeniden yazılması gerektiğini düşünüyor. Zira araştırma beynin farklı uzuvlar için çok farklı bölgelerini de kullanabildiğini ortaya koydu.

Araştırmada, beynin uzuvlar yerine fonksiyonlar üzerine organize olduğu savına yer verildi. Teorinin kanıtlanması beynin kendisini yeniden şekillendirme yeteneğinin sanılandan çok daha fazla olduğu anlamına gelecek. Araştırmanın, özellikle beyin kontrollü protezler konusunda çok büyük bir atılım anlamına geldiği belirtiliyor. ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.