Bilgisayar ve Telefonlar kendini otomatik geri alacak mı? Neler yapılmalı...

Bilgisayar ve Telefonlar kendini otomatik geri alacak mı? Neler yapılmalı...

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay alınan bir karar ile Türkiye artık Kış Saati Uygulaması'na geçmeyecek. Saatlerle ülkecek oynamayacağız fakat bazı bilgisayar ve telefonlar kendini otomatik olarak 1 saat geri alabilir. Peki neler yapılmalı?

Her sene Mart Ayı'nda başlayan Yaz Saati Uygulaması, Ekim Ayı'nın son günlerinde geri alınıyordu ve Kış Saati Uygulamasına geçiliyordu. Bu sene bu uygulama terk ediliyor. Artık Türkiye Saatleri ile oynamayacak ve Yaz Saati Uygulaması kalıcı olacak. Normalde 29 Ekim Cumartesi'yi 30 Ekim Pazar'a bağlayan gece yarısı saat 03.00'de saatler 1 saat geri alınacaktı. Yani saat 02.00'ye. Fakat bu sene saatlere dokunmayacağız.

Fakat bu ayrı bir problemi de beraberinde getirebilir. Türkiye için üretilmiş olan Elektronik Cihazların pek çoğu normalde sizin hayatınızı kolaylaştırmak adına bu saat değişimini siz bilgisayarınızı veya telefonunuzu kapalı veya açık tutsanız dahi 29 Ekim 2016 Cumartesi saat 03.00'de kendini otomatik olarak geriye alabilir.

Bu konuda özellikle BTK'nın elektronik işlemler veya posta işlemleri ile uğraşacaklara yönelik uyarıları var. Ayrıca vatandaşlarımızın da Pazar günü çalışanlar veya izinli olduğu halde yapacak işi olanlar varsa bu konuda mağdur olmamaları için 30 Ekim Pazar günü ya sabahtan saatleri kontrol etmeleri, ya da gece elektronik cihazların otomatik saat özelliğini kapatmaları gerekmektedir.

Cep Telefonunun saati geri alması nasıl önlenir?

30 Ekim Pazar sabahı yapacak işiniz var ve bir alarm kurduysanız, veya telefonunuzun saatini geri almasını istemiyorsanız, farklı telefon işlemcileri için şu adımları izleyebilirsiniz.

Android Telefonları için (Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei, Casper vs. vs.)

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına girin. Ayarlar kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun ve girin. Yan ekranda görülen "Otomatik Tarih ve Saat" ile "Otomatik Saat Dilimi" ayarlarını aktif durumdan pasif duruma getirin. Eğer Telefon Kendi kendine saati almışsa, siz kendiniz 1 saat ileri alın.

iOS yani İphone Telefonlar için

Telefonunuzun menüsünden Ayarlar kısmına gelin. Genel Kısmını seçin. Genel kısmında Tarih ve Saat bölümünü bulun. Tarih ve Saat bölümünde "Otomatik Ayarla" kısmını bulun ve onu devre dışı bırakın. Eğer telefon kendini 1 saat geri almışsa, onu manuel olarak 1 saat ileri alın.

Bilgisayarlar (Windows 10 için)

Masaüstü'nde altta bulunan görev çubuğu'nda Saat ve Tarihin yazdığı kısma sağ tıklayın. Tarih ve Saat Ayarla bölümünü bulun. "Saati otomatik olarak ayarla" bölümünü devre dışı bırakın. Hemen Altında bulunan "Saat Dilimini otomatik olarak ayarla" bölümünü de devre dışı bırakın. Bilgisayar çoktan kendini 1 saat geri almışsa, kendiniz 1 saat ileri alın.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.