Bilgisayar oyun yapımcısı isyan etti: Müslümanlar bilerek kötü gösteriliyor

Bilgisayar oyun yapımcısı isyan etti: Müslümanlar bilerek kötü gösteriliyor

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde hazırlanan pek çok bilgisayar oyunu Müslümanları terörist ve kötü insanlar olarak lanse ediyor. Buna isyan eden bazı oyun yapımcıları farklı yollar aramaya başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bilgisayar oyunları, üzerinde yapılan tartışmalara rağmen modern çağın bir gerçeği. Pek çok çocuk ve genç bu oyunları oynamaktan zevk duyuyor. Bir çoğu zararlı olsa da, bazı oyunlar gerçekten eğitici ve öğretici olabiliyor. 

Fakat bilgisayar oyunu için en büyük isyan konusu Müslümanların sürekli olarak kötü gösterilmesi. Bu durum özellikle ABD'de hazırlanan oyunlarda bizzat yapımcıların algı oyunlarının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuda ilk itiraf bir oyun yapımcısı olan Osama Dorias'tan geldi. 

Dorias; "Ortadoğu kökenli biri olarak bir çok kez Müslümanları iyi göstermeye çalıştım. Bunu bazen başarsam da, bazen buna engel olan firmalar oldu" sözleri ile durumu açıklıyor.

Dorias ve onun gibi düşünen pek çok kişi, şu sıralar San Francisco kentinde düzenlenen oyun fuarında, oyun dünyasında Müslümanların negatif algısını değiştirmek için çareler arıyor.

Dorias bu konuda ilk adımı attı ve fuardaki sunumunda oyun dünyasında Müslümanlar üzerine oynanan algı oyunlarını anlattı. Dorias, bunun acilen değiştirilmesi ve bilgisayar oyunlarında Müslümanların objektif gözle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Dorias ve ekibi, bu konu ile ilgili; "Batı dünyasında Müslüman imajı ile ilgili sorunlar var. Bu sorunların sonuçları ise felaketlere neden oluyor. Bilgisayar oyunlarının insanlar ve bizzat gençler üzerindeki etkisi malumunuz. Bu imajı bilgisayar oyunları vasıtasıyla düzeltmek faydalı olacaktır" açıklamasını da yaptı.

Piyasadaki en büyük oyun firmalarına da seslenen Dorian, çok tutan Overwatch gibi oyunları örnek göstererek, Müslümanları olduğu gibi gösteren bu tür oyunların oldukça faydalı olacağına işaret etti.

Gamestra'da yer alan haberde, Dorian ve ekibine göre Müslümanlar için oyun dünyasının yapması gereken üç şey bulunuyor;

-Her Müslüman'ın Arap olmadığını oyunlarda da göstermek
-Müslümanların iyisi ile kötüsü ile herkes gibi olduğuna dair farkındalık geliştirmek
-Müslümanların ibadetlerini doğru bir şekilde tasvir etmek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum