Bilecik Tatbikat Camide Teravih Namazı Hatim ile Kılınacak

Bilecik Tatbikat Camide Teravih Namazı Hatim ile Kılınacak

Bilecik'te İmam Hatip Lisenin bahçesinde yer alan Tatbikat Camisinde geçen sene olduğu gibi bu sene de Teravih namazı hatim ile kılınacak.

Bilecik'te İmam Hatip Lisenin bahçesinde yer alan Tatbikat Camii'nde geçen sene olduğu gibi bu sene de Teravih namazı hatim ile kılınacak.

Cami İmamı Hakan Tuparlak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Teravih namazının cemaatle kılınması sünnet olduğunu belirtti. Mescitlerde teravih namazı cemaatle kılındığı halde, bir özrü olmaksızın cemaati terk edip bu namazı evinde kılan kimsenin, günah işlemiş olmazsa da fazileti terk etmiş olacağını belirten Tuparlak, "Bu kimse evinde cemaatle kılsa, cemaat sevabını alırsa da, mescitteki cemaatin faziletine eremez. Çünkü mescitlerin fazileti fazladır. Teravih namazını, her iki rekatta bir selam vererek on selam ile bitirmek daha faziletlidir. Dört rekatta bir selam da verilebilir. Sekizde, onda veya yirmi rekatta bir selam vererek bitirmek de caizdir. Fakat böyle kılmak mekruh sayılmaktadır. Teravih namazı, iki rekatta bir selam verilince, tam akşam namazının iki rekat sünneti gibi kılınır. Dört rekatta bir selam verilince, tam yatsı namazının dört rekat sünneti gibi kılınır. Teravihin her rekatında on ayet okunması müstehabdır. Böyle bir defa hatim ile teravih namazı kılınması sünnettir. Bazı alimlere göre, bu hatimin yirmi yedinci geceye (Kadir Gecesine) rastlatılması müstehabdır. Teravih namazını Kur'an-ı Kerim'i en az bir kere hatmederek kılmak sünnet, birden fazla hatimle kılmak ise bir fazilettir. Yüce Mevla bizi oruç, Kur'an tilaveti ve teravih namazını hatimle kılmak suretiyle mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinden olabildiğince istifade ederek bizleri de değerlendiren kullarından eylesin" diye konuştu.

Hatim ile kılınacak teravih namazını İmam Hakan Tuparlak ve Müezzini Fatih Bayram ile dönüşümlü olarak kıldırılacak.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.