Biber Kahvaltılık Olunca 'Ateşi Düşmüyor'

Biber Kahvaltılık Olunca 'Ateşi Düşmüyor'

Geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında sivri biber gelse de kahvaltılık olanlarının kilosu 10 liraya kadar ulaşıyor.

İstenmeyen Tüylerinize Veda Etme Zamanı Geldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı tüketici fiyatlarına göre geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında sivri biber gelse de kahvaltılık olanlarının kilosu 10 liraya kadar yükseldi.

Balıkesir sera ve tarlada sebze üretimi açısından önde geliyor.

İlde özellikle sivri biber, domates, salatalık gibi ürünler, kış aylarında serada, yaz mevsiminde ise tarlada üretiliyor.

Bu yıl mayıs ayı ile haziranın ilk haftasının yağışlı olması nedeniyle tarla üretiminin geciktiği Balıkesir'de bazı ürünlerin fiyatları yüksek kaldı.

KAHVALTILIK BİBERİN FİYATI 10 LİRA

Fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında sivri biber (ülke geneli yüzde 52,36 ve Balıkesir'de yüzde 50,65 düştü) gelse de kahvaltılık olanlarının kilosu 10 liraya kadar çıkıyor.

İldeki pazar yerlerinde sivri biberin fiyatı 2 ile 10 lira arasında değişiyor.

TARLA ÇAMURDAN KURTULAMADI

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, bu yıl çiftçinin tarlaya indiği dönemlerin yağışlı geçtiğini belirterek, "Tarla çamurdan kurtulamadı. Ekilen domates, biber fideleri, yağışlar nedeniyle bozuldu. İkinciyi ekmek için tarlanın tavına ulaşması bekleniyor" dedi.

Ekimin ve buna bağlı olarak tarla üretiminin geciktiğini bu yüzden seradan gelen bazı ürünlerin fiyatının yüksek olduğunu vurgulayan Sözat, "Tarla üretimi Haziranın ikinci haftasından sonra başlaması gerekiyordu gecikti. Eğer ekersek bu yıl Ağustos'u bekleyeceğiz. Bu sürede seraya devam" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.